Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Az Omron és a Cisco együttműködése a gyártási innovációkért

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Az Omron és a Cisco együttműködése a gyártási innovációkért

Az IoT védelmének javítása a gyártóüzemekben

Együttműködési megállapodást kötött az Omron vállalat (Székhely: Shimogyo-Ku, Kiotó. Elnök-vezérigazgató: Yoshihito Yamada) és a Cisco Systems G.K. (Székhely: Minato, Tokió; Elnök-vezérigazgató: Miyuki Suzuki), amelynek értelmében a Cisco piacvezető hálózati és biztonságtechnológiáját integrálják az Omron programozható logikai vezérlőibe (PLC), amelyek megbízhatóan teljesítenek a gyártóüzemekben tapasztalható extrém körülmények között is. Az együttműködésnek köszönhetően a két vállalat tovább fejlesztheti az egyre intelligensebb, IoT technológiával rendelkező gyártóüzemek biztonságát, miközben garantálják a gyártóknak a biztonságos gyártást.

Az IoT technológia egyre elterjedtebb, 2020-ra a csatlakoztatott eszközök száma elérheti az 50 milliárdot. A gyártási képességek további fejlesztéseivel a gyártók világszerte próbálják megerősíteni globális versenyképességüket és növelni vállalataik értékét. A digitális technológiák aktív használatával az ipar képes kielégíteni az intelligens gyártóüzemek elterjedésével kapcsolatos igényeket. Ugyanakkor a gyártóüzemeknek soha nem látott fenyegetéssel kell szembenézniük, miután a jelentett esetek szerint meg kellett szakítaniuk a termelést a zsarolóvírusok, és más, rosszindulatú támadások miatt.

Az ügyfelek és a piac a szigorúbb szabályozásoktól remélik az élelmiszer- és gyógyszeriparban a jobb minőséget és a nagyobb biztonságot, valamint az elektronikai alkatrészeknél a jobb minőség érdekében az egyes alkatrészek jobb nyomon követhetőségét is. Így a gyártóknak nagy kihívásokkal kell szembenézniük: a gyártási technológiák folyamatos fejlesztése mellett a fent említett problémákra is figyelniük kell a gyártási környezetben, és eleget kell tenniük a vállalat társadalmi kötelezettségeinek is.

Az Omron és a Cisco egy olyan biztonságos környezet kiépítésén fog dolgozni, ahol a legfőbb automatizáló alkatrész, a programozható logikai vezérlő biztonsági hitelesítést fog végezni három bizalmas területen: a gyártóüzemek dolgozói, a gépekre és gyártósorokra kötött eszközök, és az adatcserék esetében. A Cisco világszerte elismert hálózati- és biztonságtechnológiájának és az Omron vezérlőtechnológiájának ötvözése összekapcsolja a vezérlést és az információt. A vállalatok pedig a gyártóüzemeknél biztonságosan használt IoT technológiával hozzájárulhatnak a gyártási fejlesztésekhez.

A technológiai együttműködés előtt az Omron kifejlesztette a PLC zászlóshajóját, a Gépautomatizálási vezérlő NJ sorozatát, amely az OPC UA szerverrel együtt jár, és megfelel a globális kommunikáció biztonsági előírásainak. Az új PLC lehetővé teszi a biztonságos adatkommunikációt, az OPC UA szervert támogató szoftverekkel és eszközökkel.

A megállapodásnak köszönhetően az Omron PLC technológiájának, és a Cisco hálózati- és biztonságtechnológiájának kombinálásával a vállalatok tovább bővíthetik a személyek és eszközök hitelesítéséhez elérhető megoldások tárházát.

Személyek, eszközök és adatok hitelesítésének biztonsága a PLC technológiával

Személy (felhasználó) hitelesítése:

  • A PLC csak a hitelesített felhasználók hozzáférését, valamint biztonságos távoli hozzáférést (VPN) fogja engedélyezni és garantálni, így megkönnyítve a gyártóüzemek gépeinek biztonsági megfigyelését.

Eszközhitelesítés:

  • A PLC észleli az eszközcsatlakozásokat, blokkolja a nem hitelesített eszközök hozzáférését, és valós időben ad ki figyelmeztetéseket.

Adathitelesítés:

  • A PLC kódolja a kommunikációs adatokat, valamint biztosítja azok megfelelő továbbítását. Továbbá az adatrészletek megfigyelésével és vizualizálásával észleli és rögzíti a nem hitelesített hozzáféréseket és biztonsági fenyegetéseket.

A Cisco vállalatról

A Cisco (NASDAQ: CSCO) világszerte vezető a technológiában, amely már 1984 óta segíti az internetet. Alkalmazottjaink, termékeink és partnereink segítenek a társadalomnak a biztonságos csatlakozásban. Célunk, hogy a holnap digitális lehetőségeit ma ragadjuk meg. Tudjon meg rólunk még többet a newsroom.cisco.com oldalon, és kövessen minket Twitteren a @Cisco néven.

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon