Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: OMRON OMRON TM S sorozatú kollaboratív robotok

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Új OMRON TM S sorozatú kollaboratív robotok: Gyorsabb illesztések és kibővített biztonsági funkciók

Az OMRON bejelentette az OMRON TM S sorozatú kollaboratív robotokat, amelyeket számos iparág különböző alkalmazásaihoz terveztek. Ezek a kobotok fejlett hardvereket, kibővített biztonsági funkciókat és tanúsítványokat, valamint új generációs konfigurációs lehetőségeket kínálnak, így könnyebben használhatók, mint valaha.

Válaszul a gyártók fokozott teljesítményre és biztonságra vonatkozó igényeire az emberekkel való együttműködések során, a TM S sorozat négy modellt kínál, 5 kg-tól 14 kg-ig terjedő terhelhetőséggel és 700 mm-től 1300 mm-ig terjedő megfogási távolsággal. Különböző szerelési típusok is elérhetők, beleértve a mobil roboton való használatot egy mobil manipulátor (MoMa) megoldás létrehozásához. Minden kobot hat forgó csuklóval rendelkezik, amelyek ±0,03 mm-es ismételhetőséggel működnek, és hat fokos szabad mozgást biztosítanak 1,1 és 1,4 m/s közötti átlagos sebességgel. 

A modellek beépített 1,2M/5M pixeles színes kamerákkal és azok nélkül is kaphatók, illetve a felhasználók opcionálisan 2 GigE 2D kamerát is használhatnak a nagyobb felbontást igénylő alkalmazásokhoz. A J6 csukló, amely a kameracsukló a kobotkar végén, akár 450°/s sebességgel is mozoghat – ami a leggyorsabb az iparágban, és négyszer gyorsabb, mint az előző modell esetén – így támogatva a továbbfejlesztett ellenőrzési műveleteket. 

Összesen 31 speciális biztonsági funkcióval, amely közül 12 az új generációhoz készült, ezek a kobotok még biztonságosabbak és készen állnak a biztonsági eszközök és kapcsolók konfigurációinak széles skálájával való integrálásra, anélkül, hogy számos alkalmazásban külső biztonsági vezérlőre lenne szükség. Az OMRON TMS S sorozatú kobotjai alapvetően biztonságosak az emberekkel közös munkaterületeken való működéshez, de a konfigurált sebességek és az alkalmazás kockázatértékelése alapján további biztonsági érzékelőkre vagy egyéb rendelkezésekre lehet szükség. 

A TM S sorozatú kobotok megfelelnek az ISO 13849-1 PLd Cat 3 és az ISO 10218-1 biztonsági szabványoknak, és UL/CSA/KC tanúsítványokkal rendelkeznek. A robotok mind a karra, mind a vezérlődobozra (csak AC verzió) IP54-es besorolással rendelkeznek, és olyan védelemmel vannak ellátva, amely alkalmassá teszik őket az ISO 3 tisztatérben való használatra, vagy ahol a munka során használt olajnak lehetnek kitéve. 

A csatlakozási lehetőségek közé tartoznak az analóg/digitális jelek, a HDMI, az Ethernet LAN, az USB, az RS232, az Ethernet és a Modbus TCP/RTU master/slave, valamint a PROFINET és az EtherNet/IP további lehetőségei. 100–240 VAC 50–60 Hz-en működnek, az energiafogyasztás pedig a mérettől függően változik. A programozás leegyszerűsödik az új generációs Robot Stick vezérléssel, amely egy érintőképernyős betanító konzollá alakítható. A kézi irányítású programozás és a TMFlow folyamatábra-alapú grafikus programozás a kezdő és a haladó felhasználók számára egyaránt megfelelő. 

A kompakt és alkalmazkodó OMRON TM S sorozatú kobotok könnyedén áthelyezhetők a különböző feladatokhoz a beépített kamerák és a tájékozódási pontokon alapuló pozicionálás segítségével. Ezek a kobotok ideálisak a gyárak működésének megváltoztatására az olyan iparágakban, mint a logisztika, a fogyasztói cikkek, az orvosi termékek stb., továbbá felhasználhatók összeszereléshez, raklapozáshoz, gépkezeléshez, csomagoláshoz, rakodáshoz és sok más feladathoz.

Tudjon meg többet az OMRON kollaboratív robotjairól

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon