Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Az OMRON bemutatja a mobil és kollaboratív robotokhoz kínált befektetés-megtérülési kalkulátorát

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Az OMRON bemutatja a mobil és kollaboratív robotokhoz kínált befektetés-megtérülési kalkulátorát

Az OMRON egy új befektetés-megtérülési kalkulátort hívott életre, hogy támogassa a kollaboratív és mobil robotokba történő befektetések értékelési folyamatát. A kalkulátor többek között a kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára ideális, egyszerű és megfizethető lízingelési lehetőségeket is magában foglalja.

Az OMRON befektetés-megtérülési kalkulátora tényleges adatok alapján kínál gyors és egyszerű áttekintést a kollaboratív vagy mobil robotokba való beruházást fontolgató vállalatoknak a befektetés megtérüléséről. A kalkulátor lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy felmérjék, hány hónapba fog telni, mire egy befektetés eléri a nullszaldós szintet, miközben a piaci körülményeknek megfelelően figyelembe veszi az inflációt és a kamatláb-kiigazításokat is. 

A mobil robotok és a kobotok könnyen telepíthetők, és mivel hordozhatók, a gyártás nagyobb rugalmassága szempontjából igen hasznos társnak bizonyulnak. Ráadásul biztonságosabb munkakörnyezetet is biztosítanak, miközben humán munkatársaikkal együttműködve nyújtanak segítséget az áruk és anyagok emelésében vagy szállításában.

Számos kis- és középvállalkozás (KKV) azonban nem engedheti meg magának az ilyen technológiákba történő előzetes tőkeberuházást. Az OMRON olyan lízingelési lehetőségeket kínál, amelyek kifejezetten arra szolgálnak, hogy megkönnyítsék a mobil robotokból vagy kollaboratív robotokból (kobotok) álló flottájukat fejleszteni kívánó gyártók életét, akik mindemellett alacsonyan tudják tartani a kezdeti beruházási költségeiket.  

Eduardo de Robbio, az OMRON stratégiai üzletfejlesztési menedzsere a következőkről számol be: „A világjárvány idején megnőtt a rendkívül változatos termékeket kis mennyiségben előállító gyártás iránti igény, számos iparágban pedig munkaerőhiány volt tapasztalható. Ezáltal több lett a betöltetlen állás mind a humán kezelők, mind a robotok körében. A rugalmas lízingelési lehetőségek mellett egy könnyen használható befektetés-megtérülési kalkulátort is akartunk biztosítani ügyfeleinknek, amely segíthet nekik a döntéshozatali folyamatban.”

roi calculator example fcard comp

Amint bevitték az aktuális műveletekre vonatkozó adatokat, és kiválasztották a robotok típusát és számát, a befektetés-megtérülési kalkulátor egyértelmű áttekintést ad a megtérülési időszakról, a befektetés-megtérülés (ROI) százalékos arányáról, valamint a nettó jelenértékről (NPV), amely a jövőbeli készpénzforgalom becsült aktuális teljes értékét mutatja.

Az ügyfél szempontjából kulcsfontosságú döntés, hogy hogyan tud finanszírozni egy új beruházást. Az OMRON befektetés-megtérülési kalkulátora két jellemző lehetőséget kínál: a hagyományos Capex-opciót, az elején teljes fizetéssel, valamint a lízingelési lehetőséget kínáló Opex-opciót, amikor a kifizetések 3–5 évre oszlanak el.

De Robbio még hozzáteszi: „A robotok el tudják végezni az ismétlődő feladatokat, és rugalmas, pontos és hatékony műveletekről gondoskodnak, ami lehetővé teszi a humán munkatársaknak, hogy a vállalkozás szempontjából jóval fontosabb ügyekkel és kreatív feladatokkal tudjanak foglalkozni. Ami a befektetés-megtérülés alapvető szempontját illeti: a humán munkaerő így a több hozzáadott értékkel bíró feladatokra tud koncentrálni, ami elengedhetetlen a gyártók jövője szempontjából. Ráadásul az automatizálás a szakértők között a munkaerő-piacon meglévő különbségeket is ki tudja egyenlíteni.”

További információ

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon