Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Új OMRON MD-sorozatú autonóm mobilrobotok közepes rakománysúly-tartományhoz

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Az OMRON bemutatja az MD-sorozatú, közepes rakománysúly-tartományú autonóm mobilrobotokat

Fokozott hatékonyság az anyagszállításban a közepes teherbírással és integrált vezérlési technológiával

Az OMRON bemutatta az MD-650 és MD-900 közepes teherbírású (650 kg és 900 kg) autonóm mobilrobotokat (AMR). Ezek a kiegészítések kibővítik az OMRON autonóm robotjainak kínálatát, hogy megfeleljenek az alkatrész- és anyagszállítási alkalmazások széles skálájának, nagyobb hatékonyságot biztosítva a gyártóüzemekben.

A gyártóüzemek ma a termelékenységre és a minőségre összpontosítanak, és olyan munkahelyeket hoznak létre, amelyek csökkentik a munkavállalókra nehezedő fizikai terheket. Az autóiparban például az alkatrész- és anyagszállítási műveletek automatizálása kulcsfontosságú. Ez magában foglalja a nehéz, folyamatban lévő (work-in-process) termékek és késztermékek mozgatását, valamint a kis mennyiségű WIP anyagok gyakori folyamatközi szállítását a változatos, kis mennyiségű gyártási rendszerekben. Az autonóm mobilrobotok az intelligens flottakezelő szoftverrel képesek átvenni ezeket a nehéz és ismétlődő feladatokat. 

Az OMRON meglévő mobilrobot kínálata 60 és 1500 kg közötti tartományt fedi le, az MD-650 és MD-900 pedig új, közepes teherbírású (650 kg / 900 kg) opciót kínál. Egyedülálló vezérlési technológiájuk lehetővé teszi a biztonságos és zökkenőmentes szállítást, amely így könnyen megvalósítható olyan gyártási helyeken, ahol ugyanazon a területen emberek és gépek dolgoznak.

Az egyedülálló OMRON Fleet Manager szoftver lehetővé teszi akár 100 mobilrobot integrált vezérlését egyetlen rendszeren, kiküszöbölve a több flottakezelő rendszer használatának szükségességét, és a teherbírás és a rendelkezésre állás alapján automatikusan kiválasztja az optimális mobilrobotot minden egyes folyamathoz.

1. Nagy sebesség és biztonság a legmagasabb szintű átviteli sebességgel*1 a közepes teherbírási tartományban*2 és egyedi akadályelkerülési algoritmussal.

Az MD-sorozat a világszerte több ezer gyártóüzemben alkalmazott mobilrobot alkalmazásán alapuló, bizonyított gyakorlati tapasztalatok eredménye. Az új rendszer még a keskeny folyosókon is zökkenőmentesen működik, köszönhetően az MD-650 esetében a 2,2 m/s-os, az MD-900 esetében pedig az 1,8 m/s-os maximális sebességnek, a fejlett navigációs funkcióknak és az akadályelkerülési algoritmusoknak. Ezenkívül a fejlett akkumulátor- és töltési technológia bevezetése 8 órás működést tesz lehetővé 30 perces töltéssel az MD-650 esetében, és 7,5 órát az MD-900 esetében.

2. Az összes mobilrobot integrált vezérlése saját szoftvertechnológiával

Egyetlen rendszer akár 100 különböző teherbírású mobilrobot számára biztosít integrált anyagmozgatási útvonalat, és valós időben vezérli a mozgatási sorrendet. Az egyetlen rendszeren belüli fejlett összekapcsolás lehetővé teszi a valós idejű útvonaltervezést, még a különböző gyártási sebességű folyamatok közötti transzferek esetében is, hogy hatékony transzfereket érjen el minimális késleltetéssel.

3. Magas szintű biztonság az ISO3691-4 nemzetközi szabványnak megfelelően*3

Az MD-sorozatot úgy tervezték, hogy megfeleljen a vezető nélküli ipari targoncák és rendszereik legújabb biztonsági szabványának, az ISO 3691-4-nek (2020-tól hatályos).

Az OMRON folytatja a biztonságos és kiváló minőségű mobilrobotok és a szabadalmaztatott szoftvervezérlés fejlesztését, hogy segítsen csökkenteni az anyagszállítás terheit a különböző iparágakban. Az OMRON célja, hogy olyan automatizálási megoldásokat hozzon létre, amelyek maximalizálják az emberek értékét, és hozzájárulnak az egyének, az iparágak és a környezet virágzó jövőjéhez.

Tudjon meg többet az autonóm mobilrobotokról.

*1 2023 júniusában, belső kutatások szerint.

*2 Mobilrobot 500-900 kg közötti teherbírású modellel

*3 Az AGV-kre (Automated Guided Vehicle – Automatikus vezérlésű jármű), az AMR-ekre (Autonomous Mobile Robot – Autonóm mobilrobot) és más pilóta nélküli járművekre és rendszerekre vonatkozó nemzetközi biztonsági szabvány. Meghatározza a biztonsági funkciókkal kapcsolatos követelményeket és az automatikus járműfunkciók érvényesítési módszereit. A szabványnak való megfeleléshez e követelményeknek való megfelelés szükséges.

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon