Új NX biztonsági hálózati vezérlő | Omron, Magyarország

Bejelentkezés

Please use more than 6 characters. Forgot your password? Click here to reset.

Jelszó módosítása

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Adatvédelmi irányelvek">

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Új NX biztonsági hálózati vezérlő

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Új NX biztonsági hálózati vezérlő

A világ első* fejlett biztonsági vezérlője, amely az ipari robotrendszerek két biztonsági hálózatának támogatására képes

Új NX biztonsági hálózati vezérlőnk a világ első két protokoll támogatására is alkalmas vezérlője: ezek a CIP Safety™*2 amelyet az ipari robotgyártók alkalmaznak, és a Safety over EtherCAT®*3 (FSoE), amely gyors válaszidőt biztosít.

A jármű- és élelmiszeripari gyártóknak szüksége van arra a rugalmasságra, hogy kis darabszámú, de sokféle, rövidebb időtartamú termékek előállítására is át tudják állítani a gyártósorokat. A biztonsági rendszerek leállítják a gyártósorokat és üzemeket az emberek lehetséges veszélyektől, például a működő robotoktól való védelme érdekében. Azonban a hagyományos biztonsági vezérlők esetében a teljes gyártósor biztonsági rendszerének ellenőrzése szükséges, akkor is, ha annak csak egy részét cserélik. Egyre nagyobb szükség van a fejlett biztonsági rendszerek telepítésére és karbantartására a robotok növekvő bevezetése és a tapasztalt biztonsági felügyelők hiánya miatt.

Azért fejlesztettük ki az NX biztonsági hálózati vezérlőt, amely lehetővé teszi a biztonsági rendszerek egyszerű telepítését a nagy méretű, ipari robotokat is alkalmazó gyártósorok, valamint a nagy sebességű vezérlést igénylő gyártási berendezések esetében is. Moduláris biztonsági vezérlést biztosít, amellyel nem szükséges az egész gyártósort leállítani, ha csak bizonyos részek átállítása vagy karbantartása szükséges. A biztonsági rendszerek automatikus programozása, egy offline szimulációs és a biztonsági programok online funkciós tesztje csökkenti a tervezés és a biztonság ellenőrzése között eltelő időt. Mindezek mellett a biztonsági adatok naplózása lehetővé teszi, hogy még egy tapasztalatlan alkalmazott is felismerhesse a gyártósor hirtelen leállásának okát, így maximalizálható a produktivitás.

Az NX biztonsági hálózati vezérlő a következő egységekből áll:

Szolgáltatások:

1. Két különböző hálózat egy önálló biztonsági rendszerben, így téve eleget ügyfeleink igényeinek

 • Az NX biztonsági hálózati vezérlő csatlakoztatva az NX102 gépautomatizálási vezérlővel lehetővé teszi mind az EtherNet/IP™ + CIP Safety™ és az EtherCAT® + FSoE (FailSafe over EtherCAT) egyidejű használatát.
 • A CIP Safety™ különböző gyártóktól származó robotok biztonsági rendszerei könnyen beépíthetők.
 • Az NX-SL5700 munkabiztonsági processzor akár 254 CIP Safety™ csatlakozást biztosít, lehetővé téve a nagy gyártósorok biztonsági rendszereinek kiépítését is.
 • Az NX biztonsági hálózati vezérlő az NX102 gépautomatizálási vezérlővel kombinálva akár 12 motor valós idejű biztonsági vezérlését teszi lehetővé az EtherCAT® és FSoE használatával.

2. Az integrált fejlesztési környezetet biztosító Sysmac Studio gyors biztonsági programozást biztosít 

 • Az automatikus programozás lecsökkenti a biztonsági vezérlő programozásának idejét.
 • Az offline szimuláció hardvercsatlakozás nélkül is lehetővé teszi a programok ellenőrzését.
 • Az online funkciós teszt a képernyőn megjelenő utasításokal segíti a biztonsági rendszer ellenőrzését a gyártósor felszerelésétől a tevékenység jelentéséig, így a tapasztalattal nem rendelkező felhasználók is képesek a biztonsági rendszerek ellenőrzésére.

3. Egyszerű karbantartás és gyors hibaelhárítás

 • A biztonsági adatok naplózásának segítségével gyorsan felismerhető a gyártósor leállásának oka.
 • A biztonsági egységek visszaállítása egyszerű hardvercserét biztosít a szoftver használata nélkül.

Egy naplózási beállításokat tartalmazó SD-kártya tölti be a biztonsági naplózás szerepét. Ha bekövetkeznek az eseményindító körülmények, a meghatározott készülék változói és a felfedett változók kronológikusan naplózhatók, és a memória kártyára helyezhetők. Ez a funkció elősegíti a hirtelen gyártósori leállások okát, és a megelőző intézkedések meghatározását.

Az NX biztonsági hálózati vezérlő használatával az Omron továbbra is élen jár a globális gyártóipar termelékenységében és a biztonságban, és tovább gyorsítja az "innovative-Automation!” nevű stratégiai kezdeményezés megvalóstását az ügyfél vállalatokkal együtt.

Omron NX-Series Safety Network Controller
 • Omron NX-Series Safety Network Controller

  Omron NX-Series Safety Network Controller

  NX Series CIP Safety Controller with EtherCAT and Ethernet/IP capabilities. In addition to new hardware, Sysmac Studio new functions include Automatic Programming, Safety Data Logging, and Online Functional Test. For more information visit: USA https://industrial.omron.us/en/products/nx-sl5 Canada https://industrial.omron.ca/en/products/nx-sl5 Mexico https://industrial.omron.mx/es/products/nx-sl5

  03:22

Tudjon meg többet a CIP biztonsági termékekről

Tudjon meg többet az NX biztonsági hibrid megoldásról

*1.  Az OMRON 2018 júliusában végzett vizsgálata alapján. 

*2.  A CIP Safety™ (közös ipari protokoll) biztonsági funkciót ad az EtherNet/IP™ ipari hálózatnak, amelyet világszerte széles körben használnak. 

*3 A Safety over EtherCAT® egy EtherCAT® hálózatot használó biztonsági protokoll.

A Sysmac az OMRON Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye Japánban és más országokban. Az OMRON a Sysmac név alatt gyárautomatizálási termékeket kínál.

Az EtherCAT® egy bejegyzett védjegy és szabadalmaztatott technológia, mely a németországi Beckhoff Automation GmbH tulajdona.

Az EtherCAT® egy bejegyzett védjegy és szabadalmaztatott technológia, mely a németországi Beckhoff Automation GmbH tulajdona. Az EtherNet/IPTM és CIP SafetyTM az ODVA védjegyei.

A dokumentumban szereplő más cég- és terméknevek az adott cégek védjegyei vagy bejegyzett védjegyei.

Kövesse az Omron Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon