Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Új NX biztonsági hálózati vezérlő

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Új NX biztonsági hálózati vezérlő

A világ első* fejlett biztonsági vezérlője, amely az ipari robotrendszerek két biztonsági hálózatának támogatására képes

Új NX biztonsági hálózati vezérlőnk a világ első két protokoll támogatására is alkalmas vezérlője: ezek a CIP Safety™*2 amelyet az ipari robotgyártók alkalmaznak, és a Safety over EtherCAT®*3 (FSoE), amely gyors válaszidőt biztosít.

A jármű- és élelmiszeripari gyártóknak szüksége van arra a rugalmasságra, hogy kis darabszámú, de sokféle, rövidebb időtartamú termékek előállítására is át tudják állítani a gyártósorokat. A biztonsági rendszerek leállítják a gyártósorokat és üzemeket az emberek lehetséges veszélyektől, például a működő robotoktól való védelme érdekében. Azonban a hagyományos biztonsági vezérlők esetében a teljes gyártósor biztonsági rendszerének ellenőrzése szükséges, akkor is, ha annak csak egy részét cserélik. Egyre nagyobb szükség van a fejlett biztonsági rendszerek telepítésére és karbantartására a robotok növekvő bevezetése és a tapasztalt biztonsági felügyelők hiánya miatt.

Azért fejlesztettük ki az NX biztonsági hálózati vezérlőt, amely lehetővé teszi a biztonsági rendszerek egyszerű telepítését a nagy méretű, ipari robotokat is alkalmazó gyártósorok, valamint a nagy sebességű vezérlést igénylő gyártási berendezések esetében is. Moduláris biztonsági vezérlést biztosít, amellyel nem szükséges az egész gyártósort leállítani, ha csak bizonyos részek átállítása vagy karbantartása szükséges. A biztonsági rendszerek automatikus programozása, egy offline szimulációs és a biztonsági programok online funkciós tesztje csökkenti a tervezés és a biztonság ellenőrzése között eltelő időt. Mindezek mellett a biztonsági adatok naplózása lehetővé teszi, hogy még egy tapasztalatlan alkalmazott is felismerhesse a gyártósor hirtelen leállásának okát, így maximalizálható a produktivitás.

Az NX biztonsági hálózati vezérlő a következő egységekből áll:

Szolgáltatások:

1. Két különböző hálózat egy önálló biztonsági rendszerben, így téve eleget ügyfeleink igényeinek

  • Az NX biztonsági hálózati vezérlő csatlakoztatva az NX102 gépautomatizálási vezérlővel lehetővé teszi mind az EtherNet/IP™ + CIP Safety™ és az EtherCAT® + FSoE (FailSafe over EtherCAT) egyidejű használatát.
  • A CIP Safety™ különböző gyártóktól származó robotok biztonsági rendszerei könnyen beépíthetők.
  • Az NX-SL5700 munkabiztonsági processzor akár 254 CIP Safety™ csatlakozást biztosít, lehetővé téve a nagy gyártósorok biztonsági rendszereinek kiépítését is.
  • Az NX biztonsági hálózati vezérlő az NX102 gépautomatizálási vezérlővel kombinálva akár 12 motor valós idejű biztonsági vezérlését teszi lehetővé az EtherCAT® és FSoE használatával.

2. Az integrált fejlesztési környezetet biztosító Sysmac Studio gyors biztonsági programozást biztosít 

  • Az automatikus programozás lecsökkenti a biztonsági vezérlő programozásának idejét.
  • Az offline szimuláció hardvercsatlakozás nélkül is lehetővé teszi a programok ellenőrzését.
  • Az online funkciós teszt a képernyőn megjelenő utasításokal segíti a biztonsági rendszer ellenőrzését a gyártósor felszerelésétől a tevékenység jelentéséig, így a tapasztalattal nem rendelkező felhasználók is képesek a biztonsági rendszerek ellenőrzésére.

3. Egyszerű karbantartás és gyors hibaelhárítás

  • A biztonsági adatok naplózásának segítségével gyorsan felismerhető a gyártósor leállásának oka.
  • A biztonsági egységek visszaállítása egyszerű hardvercserét biztosít a szoftver használata nélkül.

Egy naplózási beállításokat tartalmazó SD-kártya tölti be a biztonsági naplózás szerepét. Ha bekövetkeznek az eseményindító körülmények, a meghatározott készülék változói és a felfedett változók kronológikusan naplózhatók, és a memória kártyára helyezhetők. Ez a funkció elősegíti a hirtelen gyártósori leállások okát, és a megelőző intézkedések meghatározását.

Az NX biztonsági hálózati vezérlő használatával az Omron továbbra is élen jár a globális gyártóipar termelékenységében és a biztonságban, és tovább gyorsítja az "innovative-Automation!” nevű stratégiai kezdeményezés megvalóstását az ügyfél vállalatokkal együtt.

Omron NX-Series Safety Network Controller
  • Omron NX-Series Safety Network Controller

    Omron NX-Series Safety Network Controller

    NX Series CIP Safety Controller with EtherCAT and Ethernet/IP capabilities. In addition to new hardware, Sysmac Studio new functions include Automatic Programming, Safety Data Logging, and Online Functional Test. For more information visit: USA Canada Mexico

    03:22

Tudjon meg többet a CIP biztonsági termékekről

Tudjon meg többet az NX biztonsági hibrid megoldásról

*1.  Az OMRON 2018 júliusában végzett vizsgálata alapján. 

*2.  A CIP Safety™ (közös ipari protokoll) biztonsági funkciót ad az EtherNet/IP™ ipari hálózatnak, amelyet világszerte széles körben használnak. 

*3 A Safety over EtherCAT® egy EtherCAT® hálózatot használó biztonsági protokoll.

A Sysmac az OMRON Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye Japánban és más országokban. Az OMRON a Sysmac név alatt gyárautomatizálási termékeket kínál.

Az EtherCAT® egy bejegyzett védjegy és szabadalmaztatott technológia, mely a németországi Beckhoff Automation GmbH tulajdona.

Az EtherCAT® egy bejegyzett védjegy és szabadalmaztatott technológia, mely a németországi Beckhoff Automation GmbH tulajdona. Az EtherNet/IPTM és CIP SafetyTM az ODVA védjegyei.

A dokumentumban szereplő más cég- és terméknevek az adott cégek védjegyei vagy bejegyzett védjegyei.

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon