Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Az E2E NEXT közelítéskapcsoló sorozat 2512 új modellje

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Az E2E NEXT közelítéskapcsoló sorozat 2512 új modellje

IoT-funkciókkal felszerelt érzékelők a tervezhető karbantartás és a még jobb létesítményüzemeltetés jegyében, a leállások megelőzésével.

Az OMRON E2E NEXT 3-vezetékes DC közelítéskapcsoló sorozata összesen 2512 típussal büszkélkedhet, amelyek a világ legnagyobb érzékelőtávolságával működnek*1, ráadásul IoT-funkciókkal bővültek. Ezekkel az érzékelőkkel harmadára csökkenthető a váratlan üzemleállások kockázata*2. Továbbá érzékelik az ilyen leállásokra utaló figyelmeztető jeleket is, és a hálózaton keresztül értesítik a felhasználókat. A váratlan leállások megakadályozásával és az állásidő csökkentésével jelentős mértékben javítják a létesítmények üzemteljesítményét.

Az üzemekben komoly problémát okoznak a váratlan leállások, amelyek közvetlenül hatnak a kieső termelési lehetőségekre. Az állásidő minimalizálása érdekében a gyártóknak helyi karbantartási szakembert kell alkalmazniuk az ilyen váratlan problémák megoldásához. A gyártók is folyamatosan keresik azokat a módszereket, amelyekkel kihasználhatják az okoseszközök és az IoT adta lehetőségeket a létesítmények karbantartása és jobb üzemeltetése terén, anélkül, hogy az emberi tapasztalatra vagy képességekre kellene hagyatkozniuk.

A jelenlegi közelítéskapcsolóknak jellemzően rövid érzékelési távolságuk van, amely bizonyos kockázatokkal jár. Például előfordulhat, hogy a berendezés rezgése miatt az érzékelőtest túl messzire kerül, vagy éppen hozzáér az érzékelt tárgyhoz. Az ehhez hasonló balesetek az üzemleállások kb. 20%-áért felelősek.*3

Az E2E NEXT sorozatú közelítéskapcsolók (a 3-vezetékes DC változatok) az OMRON saját fejlesztésű hőalapú távolságvezérlőjével és a PROX3 hibrid áramkörös technológiával készültek, amelyek az előző modelleknél mért érzékelőtávolságok akár kétszeresét is képesek érzékelni*4, és így harmadával csökkentik az ilyen jellegű leállási kockázatokat. Az érzékelőtest és az érzékelt tárgy közötti távolság folyamatos ellenőrzés alatt áll, és ha az túl nagy vagy túl kicsi lenne, a felhasználókat az IO-Link kommunikáció*5 segítségével értesítik. A felhasználók idejében azonosíthatják a váratlan üzemleállásokra utaló jeleket, megelőzve ezzel az időigényes karbantartást: így összességében külön karbantartó tapasztalata vagy tudása nélkül is biztosítható az üzem stabil működése.

Az OMRON „innovative-Automation” filozófiájának alappilléreit három innováció, három „i” alkotja: „integrált” (vezérlők fejlesztése), „intelligens” (mesterséges intelligencia fejlesztése), „interaktív” (új harmonizáció az emberek és a gépek között). Az OMRON célja a produktivitás és minőség jelentős mértékű fejlesztése az üzemek területén. Ennek érdekében az OMRON tovább fogja bővíteni az IoT-n alapuló vezérlőeszközöket, és az ügyfeleink segítségével arra törekszünk, hogy fejlesszük az „intelligens” pillért (pl. az intelligensebb gyártási folyamatokkal), amely kulcsfontosságú lesz az „innovative-Automation” megvalósításában.

Az E2E NEXT közelítéskapcsoló sorozat (3-vezetékes DC típusok) legfontosabb tudnivalói:

  • A világ legnagyobb érzékelési távolsága,*1 zmely legalább kétszerese a korábbi OMRON típusoknak*4. Ez tágasabb kialakítást és kisebb csatlakozási kockázatokat jelent.
  • Technológia a stabil, nagy távolságú érzékeléshez: A Thermal Distance Control 2 és a PROX3 hibrid áramkörös technológiája nagy távolságú érzékelést tesz lehetővé: minden érzékelőt nagy precizitással vezérelhet a legkülönbözőbb hőmérsékleti körülmények között is, az OMRON saját polinomiális algoritmusával pedig kiszámíthatja a korrekciós értékeket, amelyeket aztán az érzékelő PROX3 hibrid áramköre rögzít.
  • Az IO-Link kapcsolat*6 alapfunkció. A felhasználók valós időben, a helyszínről értesülhetnek a különböző érzékelők állapotáról, így idejében azonosíthatják a probléma helyét és okát.
  • Széles választék. Az OMRON kínálatában megtalálható 2512 modell különböző méretben, és különböző érzékelőtávolságokkal kapható, hogy minden alkalmazási igényhez igazodhassunk.

*1 Az OMRON 2018. decemberi, a 3-vezetékes DC modellekről végzett elemzése szerint. *2 Az OMRON 2018. decemberi elemzése szerint. *3 Az OMRON 2018. decemberi, az autóalkatrész-gyárak leállásait vizsgáló elemzése szerint *4 A korábbi (2-vezetékes) modellek és a 3-vezetékes E2E NEXT modellsorozat összehasonlítása alapján. *5 Az IEC 61131-9 nemzetközi szabványban meghatározott, érzékelők és működtetőelemek kommunikációjára vonatkozó standard technológia. *6 Csak a PNP E2E NEXT 3-vezetékes modellje rendelkezik IO-Linkkel; a 2-vezetékes sorozat termékei nem rendelkeznek IO-Linkkel.

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon