Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Az OMRON bemutatja a FLOW Core 2.1 flottakezelő szoftvert

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Az OMRON bemutatja a FLOW Core 2.1 flottakezelő szoftvert

Az intelligens gyárak telepítésszimuláción és forgalmiadat-elemzésen keresztüli támogatásával nagyobb hatékonyság érhető el

Az OMRON bejelentette, hogy piacra dobja a Fleet Operations Workspace (FLOW) Core 2.1 szoftvert, amely mobilrobotok rövid távú bevezetését teszi lehetővé. Ez folyamatos adatelemzésen, szimulációs funkciókon és többféle robottípus beépített irányításán keresztül valósul meg.

Az elmúlt években azzal a céllal kezdtek mobilrobotokat használni az intralogisztika hatékony és biztonságos automatizálásához, hogy a gyártási helyszíneken csökkenjenek a munkaerőhiányból adódó nehézségek, a dolgozók pedig mentesüljenek a nagy fizikai igénybevétellel járó feladatok alól. Emellett a különböző rakományok és méretek kezelése szempontjából is egyre nagyobb a robotok iránti igény, legyen szó az anyagtovábbításról, a feldolgozásról vagy éppen a termékek szállításáról. A vállalatok számára azonban gyakran komoly nehézséget jelent megtalálni a megfelelő szakértelemmel rendelkező szakembereket, akik még azelőtt alá tudják támasztani a rendszer és a terv hatékonyságát, hogy ezek élesben alkalmazásra kerülnének a gyártóüzemben.

Az OMRON által kifejlesztett FLOW Core 2.1 szoftver még a mobilrobotok tényleges telepítése előtt pontos képet ad a telepítés hatékonyságáról és esetleges problémáiról. Egy flottaszimulációs funkciónak köszönhetően a rendszer igen gyorsan elindítható. Emellett különböző súlyú rakományokkal dolgozó, különböző típusú mobilrobotok integrált irányítását is lehetővé teszi, ezáltal nem kell minden egyes típushoz külön rendszert kialakítani, ami jócskán leegyszerűsíti a dolgokat. Még a rendszer telepítését követően is könnyedén összegyűjthetők a forgalmi adatok és beazonosíthatók a szűk keresztmetszetek, így megjeleníthető a rendszer tényleges hatásai és a telepítés időpontjában elérni kívánt hatások közötti különbség, ezáltal pedig növelhető a forgalom hatékonysága. Ennek köszönhetően lerövidül a mobilrobot pontosabb beállításához és jóváhagyásához szükséges idő is, tehát a felhasználó azonnal érzékelni fogja a szállítás automatizációjának hatásait, ami elősegíti az intelligens gyárakra való átállást a gyártási ágazatban. Az említett funkciók a már telepített mobilrobotokkal is használhatók, csupán frissíteni kell a meglévő szoftvert a FLOW Core 2.1 verzióra.

Miguel Garcés, aki az Európában gyártott mobilrobotokért felelős termékmarketing-igazgatóként dolgozik az OMRON Europe vállalatnál, mindezt a következőkkel egészíti ki: „Az OMRON folyamatosan azon dolgozik, hogy az innováció még jobban teret nyerjen a gyártóüzemekben. Mindazt a tudást, amelyre saját gyárainkban és ügyfeleink helyszínein szert tettünk, mobilrobotjaink és flottakezelési szoftvereink együttes fejlesztése során hasznosítjuk. Továbbra is igyekszünk hozzájárulni az innovatívabb gyártás megvalósulásához, ezt pedig úgy érjük el, hogy felszabadítjuk az embereket az egyszerű és monoton, illetve a nehéz fizikai munkák alól, lehetővé téve számukra, hogy kreatívabb feladatokat végezhessenek.”

Az újonnan kibővített szoftver főbb jellemzői

1. Forgalmi adatok megjelenítése és elemzési funkciók (FLOW iQ)

A FLOW iQ a forgalmi eredmények alapján olyan információkat jelenít meg, mint amilyenek a hőtérképek (hol akadnak el az önálló szállítórobotok), az útvonaltérképek (hová tartanak az önálló szállítórobotok) és a robothasználati arányok (aktivitáselemzés). A FLOW iQ megkönnyíti az összetett flották hibaelhárítását, folyamatosan javuló eredményeket segítve elő.

2. Flottaszimulációs funkció

Egy önálló szállítórobotokból álló flotta munkafolyamatát és forgalmi mennyiségét anélkül lehet szimulálni a digitális térben, hogy ténylegesen alkalmaznánk a robotokat (ilyenkor több mobilrobot egyetlen rajként történő irányítása válik lehetségessé). Ennek során felismerhetők a szűk keresztmetszetek, lerövidíthető a megvalósítási idő és optimalizálhatók a munkafolyamatok.

3. Integrált flottairányítási funkció többféle modellhez (MobilePlanner6)

Segítségével az ügyfelek könnyedén kiépíthetnek különböző méretű és terhelésű modellekből álló flottákat, amelyek integrált irányításával jobb gyártási teljesítményt érhetnek el.

További tudnivalókat a következő oldalon talál: industrial.omron.eu/mobilerobots

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon