Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Az OMRON és az ICA Traffic bemutatja az első „német gyártmányú”, UV-s fertőtlenítő megoldást

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Az OMRON és az ICA Traffic bemutatja az első „német gyártmányú”, UV-s fertőtlenítő megoldást

Az OMRON LD autonóm mobilroboton alapuló HERO21 maximális hatékonyságot biztosít. A mobilrobot önállóan és gyorsan mozog a fertőtlenítendő helyiségekben.

A koronavírus-járványnak köszönhetően az intelligens fertőtlenítési megoldások iránti érdeklődés és igény az egekbe szökött. A HERO21 típussal a dortmundi ICA Traffic GmbH most egy innovatív és hatékony technológiai megközelítést kínál: a mobileszköz a maga nemében az első olyan, UV-C fényt alkalmazó fertőtlenítési megoldás, amelyet Németországban fejlesztettek ki és gyártottak, és amelyhez országos szolgáltatási infrastruktúra tartozik. Az ultraibolya (UV) fényt alkalmazó fertőtlenítőegység egy OMRON LD mobilrobotra van felszerelve. Más európai országok már számos területen alkalmazzák az UV-fénnyel történő fertőtlenítést. A német piacnak azonban jókora lemaradást kell behoznia ezen a téren.

Az UV-robotok a hagyományos fertőtlenítési eljárásokhoz képest sokkal hatékonyabbak

Az olyan hagyományos fertőtlenítési módszerek, mint például a törlés vagy a súrolás, gyakran nem elegendőek, sőt, akár elő is segíthetik az ellenállócsírák fejlődését. Az UV-fény segítségével viszont sokkal hatékonyabban el lehet pusztítani a baktériumokat, a kórokozókat és a vírusokat – különösen azokon a felületeken, valamint azokon a nyilvános használatúterületeken, amelyeket nem lehet folyamatosan tisztítani fertőtlenítőszerekkel. A kórházak mellett a konkrét alkalmazási lehetőségek közé tartozik az ivóvízkezelés, a szellőztetőrendszerek fertőtlenítése vagy az élelmiszergyártás.

Az UV-fénnyel történő fertőtlenítés a mobilrobotok segítségével automatikusan, pontosan, gyorsan és hatékonyan valósítható meg. Ebben a tekintetben az automatizálási szakértőnek számító OMRON olyan tapasztalt partnerekre támaszkodik, mint például az ICA Traffic, akik az OMRON LD mobilrobotjaira telepítették az UV-technológiát. A HERO21 típust a bochumi Ruhr Egyetemmel együtt fejlesztették ki. A berendezés orvosi környezetben, valamint más területeken egyaránt használható helyiségek fertőtlenítésére, az alkalmazottak védelmére és ezáltal a fertőzés kockázatának jelentős csökkentésére. 99,99%-os fertőtlenítési szint érhető el 360°-os lefedettség mellett.

A minőségi fertőtlenítés és a személyes biztonság találkozása

A robot önállóan mozog a fertőtlenítendő helyiségekben. Az eszköz a bekapcsolást követően a táblagépen található alkalmazás segítségével a szennyezett helyiségekbe irányítható anélkül, hogy az alkalmazottaknak be kellene lépniük a helyiségekbe. A HERO21 feltérképezi a szobákat, és elmenti az összes helyiségadatot. Speciális érzékelőrendszere segítségével detektálja, hogy ha a helyiségben még tartózkodik egy személy. Ha igen, a robot nem kapcsolja be a fényt, hanem figyelmeztető üzenetet küld a táblagépre. A fertőtlenítési folyamat során azt is képes érzékelni, ha valaki például benyit a helyiségbe – a berendezés ekkor kikapcsolja az UV-C-fényt kibocsátó egységet. Emellett a fertőtlenítési teljesítmény központi szerepe és a személyes biztonság kombinációja is megkülönbözteti a HERO21 eszközt a többi berendezéstől.

Három és fél órányi folyamatos fertőtlenítés

Steffen Kriege, az ICA Traffic értékesítési vezetője kifejti: „Robotunk minden szükséges tanúsítvánnyal rendelkezik, és rendkívül megbízható. A német piac különösen nagy követelményeket támaszt ezen a téren. Az eszköz a rövid bemelegedési szakaszt követően akár 3,5 órán keresztül képes megszakítás nélkül fertőtleníteni. Ez körülbelül 14 darab 25 négyzetméteres szobát jelent, szobánként kevesebb, mint tíz perc alatt. A töltési idő pedig mindössze két óra.”

A vállalat szigorú minőségi követelményei szintén meghatározóak voltak a technológiai partner kiválasztásakor: „Azért választottuk az OMRON-t, mert összességében ők ajánlották a legjobb csomagot. A teljesítmény és a minőség ugyanolyan meggyőző volt, mint az ár és a helyi kapcsolattartókkal fenntartott regionális partneri együttműködés. Praktikus és harmonikus tervezési ötleteinket szintén az OMRON-nal lehet a legjobban megvalósítani: az UV-egységnek és a robotnak kiváló egységet kell alkotniuk” – teszi hozzá Kriege úr.

„A HERO21 a hatékonyság, a biztonság és a dizájn ötvözete. A megoldás teljesen olyan, mintha egyetlen egységből állna. Örülünk, hogy az OMRON a szaktudásának köszönhetően támogatni tudta ezt a fontos projektet.” – teszi hozzá Kai-Uwe Freyer, az OMRON automatizálásért és hajtástechnikáért felelős szakértője.

Az OMRON megoldására épülő első HERO21 robotok szállítása októberben várható.

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon