Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Az OMRON új tagként csatlakozott az elismert ARENA2036 kutatóintézethez

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Innováció növelése az e-mobilitás területén: Az OMRON új tagként csatlakozott az elismert ARENA2036 kutatóintézethez

Az ARENA2036 az „Active Research Environment for the Next Generation of Automobiles” („Az autók új generációjának aktív kutatási környezete”) rövidítése. A neves ipari és kutatási szervezetek egyesülete a mobilitás és a gyártás jövőbeli fejlesztésére törekszik. Intralogisztikai bemutató Stuttgartban.

Az éghajlatváltozás elleni küzdelem és az alternatív mobilitási megközelítések előmozdítása érdekében a politikának, a gazdaságnak, a kutatásnak és a társadalomnak együtt kell működnie. Az OMRON célja, hogy hozzájáruljon a változások elősegítéséhez, ezért csatlakozott a nagyra becsült ARENA2036 kutatóintézethez. A tudományos és ipari kezdeményezés célja a mobilitás és a termelés korszerű technológia segítségével történő átalakítása. Az OMRON évek óta vezető szerepet tölt be az ipari automatizálás terén, és örömmel segít az ARENA2036 tagjaként.

arena2036 hall fcard en event

Az OMRON indította el az 5G MIPS projektet, amelyet az ARENA2036 2024 elejéig tervez megvalósítani. Az intralogisztikai megoldás Stuttgartban kerül bemutatásra az érdeklődő ügyfelek és partnerek számára. Az OMRON, a NAISE, a NOKIA és az OMRON gépépítő partnere a WAITKUS vállalat a stuttgarti központban található állandó bemutató keretei között az iparág igényeire és kihívásaira összpontosítanak. A megoldás kiemeli az ún. 5G privát vezeték nélküli hálózat előnyeit a mobilrobotokból álló flották kommunikációjában, egyesítve a virtuális flottakezelési technológiát, a mobil robotikát – például az OMRON LD-250 – és a kobotokat – például a TM12 és a NAISE irányítási rendszert. Ezen megoldások az ember és a gép jobb együttműködésének, valamint a fenntarthatóbb, zökkenőmentesebb és hatékonyabb gyártási munkafolyamatok elősegítésére összpontosítanak.

Az ARENA2036 az „Active Research Environment for the Next Generation of Automobiles” („Az autók új generációjának aktív kutatási környezete”) rövidítése. Az OMRON „A jövő formálása 2030” elnevezésű vállalati stratégia keretében ismertette átfogó társadalmi és ökológiai elkötelezettségét. Célja a globális fenntartható fejlődés ütemének és hatókörének növelése. Az OMRON Sensing & Control + Think technológiáit arra tervezték, hogy világszerte számos társadalmi kihívás megoldását segítsék elő.

Az ARENA2036 tagjai számos interdiszciplináris projekten dolgoznak együtt. A kezdeményezést a Német Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium (BMBF) támogatja, és bejegyzett egyesületként működik. Körülbelül 60 tagja különböző tudományterületeken tevékenykedik – a járműipartól az űrtechnológiáig, az ipari automatizálásig, a textil- és anyagkutatásig, valamint a foglalkozástudományig. Az OMRON mellett más nemzetközileg elismert szervezetek is részt vesznek a kezdeményezésben, például a BMW Group, az Intel, a Fraunhofer, a Daimler, a Bosch, a Nokia, a Siemens, a Balluff, a Kuka és sokan mások.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az OMRON csatlakozik az ARENA2036 közösségéhez” – mondja Peter Fröschle, az ARENA2036 ügyvezető igazgatója. „Az ARENA2036 összehozza a tudomány és az ipar területén dolgozó szakembereket – az OMRON által kezdeményezett 5G MIPS projekt példaértékű a szervezetünk nyújtotta lehetőségek szempontjából. Az ipari automatizálás és intralogisztika úttörőjeként az OMRON fontos szerepet játszik a mobilitás és a gyártás jövőjével kapcsolatban folytatott kutatásokban.”

Dr. Klaus Kluger, az OMRON közép- és kelet-európai igazgatója a következőket jegyzi meg: „Az, hogy tagja vagyunk az ARENA2036 innovációs közösségnek, alátámasztja a fenntartható jövőre vonatkozó elképzeléseinket. Erős partnerekkel és egy nagy innovációs mozgalom részeként fontos célokat tűzhetünk ki; előmozdíthatjuk a jövő mobilitását és támogathatjuk az ipar fenntarthatóságát. Az OMRON részvétele ebben a neves egyesületben alátámasztja az innovatív szállítási és mobilitási megoldások iránti elkötelezettségét, valamint elősegíti a társadalom és a környezet javát szolgáló ezen célok gyors megvalósítását.”

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon