Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: A mozgásbiztonsági funkciókkal (Motion Safety) felszerelt 1S szervorendszerét

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

A mozgásbiztonsági funkciókkal (Motion Safety) felszerelt 1S szervorendszerét

Az OMRON megjelentette az 1S néven megismert szervorendszerének legújabb típusait, amelyek már mozgásbiztonsági funkciókat is magukba foglalnak. A funkciók biztosítják a gépkezelő védelmét, lerövidítik az üzembe helyezési idejét, valamint minimálisra csökkentik a gépek állásidejét és a termeléskiesést. A mozgásbiztonsági funkciók szervohajtásokba és motorokba integrálása emellett a költségeket, valamint a részegységek és a vezetékek összetettségét is minimalizálják.

A mozgásbiztonsági funkciók jóvoltából a gyártók elkerülhetik a gépleállásokat, a váratlan problémák miatti zavarokat, a szinkronizált vészleállásnak köszönhetően pedig veszteségmentes gyártást valósíthatnak meg. Az új 1S szervorendszer-sorozat a mozgásszabályozás és a munkabiztonság terén egyaránt segít a gyártóknak elérni az iparág jelenleg legmagasabb szintjére.

Josep Marti, az OMRON Europe mozgásszabályozási termékeiért felelős marketingigazgatója szerint: „Amikor a kezelő a gyártósoron a gép közelében végez karbantartást vagy gyártás közbeni beállítást, a gép biztonságos sebességre lassul le a termelés megállítása nélkül (SLS). Amint a kezelő elhagyja a területet, a berendezés visszaáll a normál sebességre. Abban az esetben viszont, amikor a kezelőnek be kell avatkoznia a folyamatba, a biztonságos leállítás funkció (SSI) az összes tengelyt megállítja, és biztonságos megállított módban tartja (SOS).”

Emellett csomagolósorok esetében – a biztonságos forgásirány üzemmódnak köszönhetően (SDI) – gyorsabban lezajlik az átállás (pl. új fólia befűzésekor). A berendezés leállításakor a motorok feszültség alatt maradnak, így a gépben levő termékek nem kerülnek a selejtbe, és így elkerülhető a kezelői beavatkozás. Ezáltal jelentősen lecsökkentve a termelési veszteségeket.

„A mozgásbiztonsági funkciókkal ellátott 1S szervorendszer-családdal hozzájárulunk a gyártás biztonságosságának és termelékenységének növeléséhez” – összegzi Josep Marti.

Az 1S szervorendszer-család üzembe helyezése gyors és egyszerű, mivel csak egyetlen kábelt csatlakoztatására van szükség: az áramellátás, az enkóder és a fék egyetlen, előre összeszerelt IP67 védettségű csatlakozóval ellátott kábelben fut. Az összes biztonsági funkciót teljes mértékben az EtherCAT hálózat vezérli, ami csökkenti a vezetékezési és karbantartási feladatokat, ugyanakkor megfelel a maximális biztonsági (PL-e) teljesítményszintnek.

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon