Függőleges üzemű folyamatos működésű csomagológép | OMRON, Magyarország

Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Függőleges üzemű folyamatos működésű csomagológép

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Függőleges üzemű folyamatos működésű csomagológép

Szakaszos mozgású hegesztőpofa (szervo rendszerű)

A képen egy termékek zsákos csomagolására alkalmas függőleges üzemű töltő- és lezárógép látható. A zsák anyagát egy műanyag fóliatekercs szolgáltatja, amelyet letekerés után egy mechanikus tágítótüske alakít cső formájúra. Ezzel egy időben történik a zsák függőleges lehegesztése is.

Főbb funkciók

Az adagoló mozgása szakaszos, az adagolási hossz pedig megfelel a zsák hosszának. Ha az adagolás kész, a rendszer vízszintes irányban lezárja a zsákot, így bele lehet tölteni a terméket. A folyamat ez után egy új zsák megtöltésével újrakezdődik.

  1. Adagoló: A rendszer hurokszabályozással zsákfóliát adagol a töltőállomásba. A fólia feszességének szabályozását egy lengőkarrendszer és egy frekvenciaváltó végzi.
  2. Illesztés: Mivel a fóliaadagolásnál előfordulhat csúszás, a fólia pontos pozícióját a rendszer egy illesztőjel-kódoló használatával folyamatosan figyeli.
  3. Meghajtás: A fóliát két oldalsó, szervomotorral szabályozott vákuumos szalag húzza a formázási területre.
  4. Formázó és oldalsó hegesztő: A fólia zsákká alakítását egy formázó gallér, a hosszirányú hegesztést pedig egy hosszanti hegesztőegység végzi.
  5. Felső hegesztő: Miután a zsák alsó hegesztése elkészült, a töltőállomás a zsákba ejti a terméket.
  6. Top-sealer: Miután a zsák egy hossznyit elmozdult lefelé, egy keresztirányú hegesztőegység lezárja a zsákot, egy penge pedig levágja a becsomagolt terméket a zsákfóliáról.

Automatizálási architektúra

Egyszerű PLC‐alapú hajtásszabályozás

Ez a megoldás tökéletesen illik a szakaszos mozgású, szervohajtású hegesztőpofával rendelkező függőleges üzemű folyamatos működésű csomagológépekhez. Mivel nincs szükség a tengelyek szinkronizálására, a gép műveletsorait (letekerés, illesztőjel elhelyezése, formázás, töltés és hegesztés) a CX‐One könyvtár (PLC/terminál/meghajtásprogramozási környezet) fejlett funkcióblokkjainak köszönhetően a CJ2‐sorozatú PLC-be lehet programozni.

Egyszerű pozícióvezérlés impulzussorozat-kimenettel (PTO)

Ez a konfiguráció a három szervohajtás vezérlésére mindössze egy CJ2‐sorozatú impulzuskimenet egységet használ (CJ2M‐MD212) két impulzussorozat-kimenettel. Az első kimenet vezérli a hegesztőrendszer önálló szervohajtását. A második kimenet csatlakozóblokkokon keresztül a fóliát húzó vákuumos szalagokat szabályozó két G5‐sorozatú szervohajtást vezérli.

Költséghatékony láncba kapcsolt bekötési mód a PTO‐jel invertálásával

A csatlakozóblokkok használata lehetővé teszi a PTO‐jel szervohajtások közötti megfordítását. Ezzel a bekötési móddal az egyik szervomotor az óramutató járásával megegyező irányban, a másik pedig azzal ellentétesen mozog tökéletes összhangban. Ebben a konfigurációban a két szervohajtás úgy fut egymással szinkronban, hogy ehhez nincs szükség speciális hajtásszabályozásra.

Kijelölt megszakításos adagolásvezérlés

A fólia/zsák hegesztés előtti pozicionálását egy egyszerű megszakításos adagoló funkcióblokk végzi, ami az illesztőjel észlelését (E3U‐GL) egy megszakításbemeneten keresztül dolgozza fel. A sebességszabályozás során a rendszer ez alapján vált át pozíciószabályozásra, majd a zsák hosszának megfelelő megadott mennyiséget mozdít a fólián, mielőtt lassítást követően megállna. Ezzel az architektúrával a megoldás költséghatékony marad, nem alkalmaz pneumatikus rendszert, és valóban megbízható az elvárt teljesítmény tekintetében.

Ehhez a megoldáshoz kapcsolódik

További automatizálási megoldások