Kameravezérelt robotizált mérőcella vagy szortírozó rakodó | OMRON, Magyarország

Bejelentkezés

Please use more than 6 characters. Forgot your password? Click here to reset.

Jelszó módosítása

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Kameravezérelt robotizált mérőcella vagy szortírozó rakodó

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Kameravezérelt robotizált mérőcella vagy szortírozó rakodó

A berendezés leírása

A gép egy két, párhuzamosan haladó adagolószalagon átívelő keretre szerelt robotból áll. Az egyik szállítószalag a termékeket, a másik pedig a kartonokat adagolja. A robot felveszi a szállítószalagon véletlenszerűen haladó termékeket, és elhelyezi azokat a mozgó kartonokban. A mozgó termékek pillanatnyi helyzetét a rögzített kamera képét felhasználó képalkotó rendszer számítja ki. Eközben a rendszer a regisztrációs szenzor segítségével követi a kartonok pozícióját. A rendszer így mindkét szállítószalagot nyomon követi, ami lehetővé teszi, hogy a robot termékeket helyezzen át az egyik mozgó szalagról a másikra.

Robotizált vezérlőrendszer

A robotizált rendszerek hatékonyan használhatók elsődleges adagolómodulokként, illetve másodlagos vagy sorvégi rakodómegoldásként. A robotikai szoftver objektumkönyvtárainak az IEC vezérlőkbe való integrálásával a robotok könnyen telepíthetőkké és karbantarthatókká váltak, ami nagymértékben előmozdítja a használatukat.

A gép főbb funkciócsoportjai

  1. Termékbehordó szalag: Szervovezérelt szállítószalag továbbítja a termékeket, amelyek véletlenszerű távolságra helyezkednek el a felszínén.
  2. Termékérzékelés és -regisztrálás: Egy kamerás érzékelő és egy jeladó rögzíti a termékek helyzetét és tárolja az adatokat dinamikusan egy FIFO adatpufferben, mielőtt elküldené a robot számára.
  3. Kartonbehordó szalag: Két szervóval vezérelt oldalsó lánc indexelő adagolóval, amelyek a karton első és hátsó oldalát ragadják meg.
  4. Kartonérzékelés és -regisztrálás: Egy jeladó és egy regisztrációs cella regisztrálja az üres helyek pozícióját a kartonban, és az értékeket dinamikusan tárolják egy FIFO adatpufferben, mielőtt elküldenék azokat a robot számára.
  5. Robotizált szállítórendszer: A Delta-3 robot felveszi a mozgó termékeket, és a mozgó tárolókba helyezi azokat.

Ön fogalmazza meg az automatizálási igényt – mi szállítjuk a teljes megoldást

A robotizált adagolómodulhoz szükséges összes automatizálási terméket szállítani tudjuk, beleértve a kamerás, logikai és a mozgás vagy a hibrid vezérlőt.

Biztosítani tudjuk a motorokat, hajtásokat, helyzetérzékelőket, biztonsági eszközöket, hőmérséklet-érzékelőket és egyéb panelalkatrészeket. Az elemek mindegyike könnyen rendszerbe illeszthető, és rendelkezik az Omron márka jól ismert minőségével és megbízhatóságával.

Gyors érzékelés és megbízható vizsgálat

Az FQ-M alakfelismerő rendszer EtherCAT hálózaton keresztüli alkalmazása esetén párhuzamosan végezheti a termék szállítószalagon való elhelyezkedésének folyamatos nyomon követését, az elhelyezkedés szállítás irányához képesti szögének vizsgálatát és a termékek minta, szín vagy felület alapján való válogatását.

Az Omron képfeldolgozó rendszerei támogatják a számos tárgyfelszedő és -elhelyező alkalmazás által megkövetelt legtöbb nagy sebességű, véletlenszerű termékazonosítási és -pozicionálási eljárást.

Automatikus formátumváltás

A beépített kinematikai algoritmusoknak, mozgásparancsoknak és logikai utasításoknak köszönhetően a váltások végrehajthatók kizárólag az NJ vezérlő programján belül.

Az Omron FQ-M alakfelismerő rendszerrel EtherNet/IP hálózaton keresztül minden termék- és rakodási konfiguráció beállításai mentésre kerülnek az NJ vezérlő memóriájában, így a kezelők váltásokkor gyorsan visszaállíthatják a helyes beállításokat.

„Csináld magad” robotizált vezérlés az IEC szabványnak megfelelő automatikus vezérlőrendszerrel

Az Omron a Sysmac platform formájában teljes robotizált, IEC szabványnak megfelelő fejlesztőkészletet nyújt, amellyel a Delta-3 robot programozását olyan egyszerűen végezheti el, mint bármely egyéb szervovezérelt rendszer esetében. A Sysmac stúdió használatával a kinematikus átalakítást egyetlen utasítással végezheti el, és nem kell újrahasznosítania ismert mozgásutasításokat a Delta-3 robot programozásához.

Sőt, egyszerűen az eszköz középpontjának (TCP) mozgási útvonalát Cartesius-féle koordinátarendszerben programozva az NJ vezérlő automatikusan átalakítja az útvonal extrapolációjának egyes pontjait (x, y, z) három szögpozícióra (θ1,θ2,θ3). Ezután a szögpozíciókat minden ciklusban beállított értékként továbbítja az egyes karok motorjának mozgását vezérlő három szervohajtásnak.

További automatizálási megoldások