Csomagológép-automatizálási megoldások

Ha egy vállalat több mint 20 éven át automatizálási megoldásokat szállít a csomagológép-gyártóknak, különféle megoldások széles kínálatát dolgozza ki. Mi pontosan ezt tettük.

Mivel azonban szorosan együttműködünk ügyfeleinkkel, ezek a korszerű automatizálási megoldások nemcsak gyorsaságot, sokoldalúságot, és – mindenekelőtt – megbízhatóságot biztosítanak a csomagolási folyamatban, hanem bevezetésük is meglepően egyszerű. Tekintse meg az alábbiakban néhány megoldásunkat.

HFFS-MCS-08_420x300.jpg

Vízszintes formázó-töltő-záró (HFFS) gép

Egy HFFS gépben a rugalmas hálót, illetve fóliát letekerik, kialakítják a csomagokat, majd két oldalon, és esetleg az alján is lezárják. Miután függőlegesen megtöltik a termékkel, a felső rész lezárásával elkészül a csomag. Mielőtt az utolsó zárást megcsinálják, egy kiöntőt helyezhetnek el benne. Mindeközben a rugalmas csomagolóanyag vízszintesen mozog, de a csomagok függőlegesen helyezkednek el. Az alábbi képen egy közvetett működésű, kényszerpályával hajtott gép látható. Folyamatos működésű gépek is vannak, amelyeknél a 4-6. szakaszokat gyakran egy karusszelbe építik be.

Bővebben
MCS_Palletiser_420x300px.jpg

Raklapcsomagoló robot

A raklapcsomagoló állványos robot lineáris, Cartesius-féle (XYZ), koordinátarendszerű robot tárgyfelszedő és -elhelyező alkalmazásokhoz. A tengelyek együttesen lineárisan csúsznak, nem pedig forognak, mint egy robotkar esetében.

Bővebben
cardboard_sleeve_cartoner_Machine_image_420x300.jpg

Kartondobozos csomagológép

A rendszer egy forgó adagoló segítségével kiveszi a kartonpapírt a tárolóból, és egy szállítószalag segítségével a felszedő és elhelyező rendszerhez szállítja azt. Az árukat két, egymástól függetlenül működő robot szedi fel és helyezi rá a kartonlapokra.

Bővebben
13_Robotic_Infeed_Machine_image_420x300.jpg

Kameravezérelt robotizált mérőcella vagy szortírozó rakodó

A gép egy két, párhuzamosan haladó adagolószalagon átívelő keretre szerelt robotból áll. Az egyik szállítószalag a termékeket, a másik pedig a kartonokat adagolja. A robot felveszi a szállítószalagon véletlenszerűen haladó termékeket, és elhelyezi azokat a mozgó kartonokban. A mozgó termékek pillanatnyi helyzetét a rögzített kamera képét felhasználó képalkotó rendszer számítja ki. Eközben a rendszer a regisztrációs szenzor segítségével követi a kartonok pozícióját. A rendszer így mindkét szállítószalagot nyomon követi, ami lehetővé teszi, hogy a robot termékeket helyezzen át az egyik mozgó szalagról a másikra.

Bővebben
Shrink_Sleever_Machine_image_420x300.jpg

Nagy teljesítményű lineáris zsugorfóliás címkéző

A zsugorfóliás címkéket a rendszer egy tekercsről kapja, folytonos háló formájában, a címkézetlen palackokat egy behordószalag továbbítja, és egy forgó tápcsiga méri le. Amikor a palackok bekerülnek a címkézőbe, és elhaladnak egy kapcsolócella mellett, a rendszer kinyitja a háló formátumú címkéket, és egy henger cső formájúra alakítja azokat, adagolja, majd precízen méretre vágja, nyomtatott grafikával pontosan regisztrálja, és a palackra helyezi, amelyet továbbít a gőzcsatornába.

Bővebben
01_PMI_Tray_Sealer_machine_420x300.jpg

Tálcalezáró indexáló keresztrudas meghajtórendszerrel

Az üres tálcákat egy tálcaadagoló tölti a behordó sorra, ahonnan a lezáróállomásra kerülnek. A vákuumban vagy semleges gázok környezetében folyó lezárási művelet során a berendezés a tálcák élére hőre lágyuló fóliát hegeszt. A lezárási műveletet megelőzően a gép új fóliát tekercsel le, a tálcák fölé helyezi, a tálcák élére hegeszti, és a hulladéktekercsre tekercseli.

Bővebben
Thermo_Form_Fill_Seal_numbered400x300.jpg

Hőformázás, töltés és lezárás

A hőformázó-töltő-záró (TFFS) gépek a hőformázható anyagból készült hálót felmelegítik, és nyomás/vákuum alkalmazásával formára alakítják. A formák a megtöltés után felső fóliás lezárást kapnak, és végül önálló csomagokra vágják szét őket. A különböző gépek a csomagokat egy vagy több sávban képesek kezelni, és rendelkezhetnek olyan berendezéssel, ami lehetővé teszi gázok alkalmazását a csomagok lezárása előtt.

Bővebben
Tray_sealing_inline_transport_machine.jpg

Tálcalezáró markolókaros tálcatovábbítással

A tálcalezárók fedőfóliát helyeznek a tálcákra. Az üres tálcák lerakodását a gép egy integrált része – leggyakrabban egy tálcaadagoló – végzi. A termékkel való megtöltés után a fólia ráhelyezésével a gép lehegeszti a tálcákat. A lehegesztett tálcát a rendszer végül a következő lépéshez továbbítja, ami általában a másodlagos csomagolás.

Bővebben