Az Ön automatizálási partnere a csomagolóiparban | OMRON, Magyarország

Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Az Ön automatizálási partnere a csomagolóiparban

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Az Ön automatizálási partnere a csomagolóiparban

Ha csomagolóipari gépeket gyárt, és növelni szeretné a jövedelmezőséget, segíthetünk: szolgáltatások és termékek teljes körét kínáljuk gépe sebességének, sokoldalúságának, teljesítményének és biztonságának növelésére.

Bár ezek a csomagolóipari megoldások esetenként kiemelkedően fejlettek, rendkívüli megbízhatóságukat is bizonyították már, így ügyfeleink hűek maradhatnak eredeti döntésükhöz.

Használja ki Ön is az Omron, mint szakértő automatizálási partner tudását új gépek kialakításához vagy meglévők továbbfejlesztéséhez.

Hogyan lehetünk a segítségére?
Csomagolóipari szegmensek

Az Ön szakterülete – a mi szaktudásunk

Az Ön szakterülete a palackozás? Vagy talán a csemegeárukra fókuszál? Elsődleges csomagolóberendezéseket gyárt, vagy másodlagos és végső csomagológépek is szerepelnek a kínálatában? Bármi legyen is a szakterülete, vannak ötleteink a jövedelmezőség növelésére a csomagolóipar alábbi szektorainak bármelyikében:

 • Pékáru és kekszek
 • Italok (alkoholos, alkoholmentes, tejipari, olajok és szénsavas üdítők)
 • Édességek
 • Kozmetikai és egészségügyi termékek
 • Száraz élelmiszerek és csemegeáruk
 • Friss élelmiszerek
 • Otthoni ápolás és egyéb
 • Folyékony és konzerv élelmiszerek
 • Gyógyszerek
 • Készételek

Gyártás

Minőség

A legtöbb csomagolóipari gépgyártó áttekinti ügyfelei gyártósorának egészét, beleértve a végtermék betöltése, zacskózása, dobozolása vagy palackozása előtti fázisokat is.

A műveletek megismételhetősége a magas fokú termelékenységgel és magas minőségi előírásokkal együtt mindennapos kihívás.

Az Omron ezért kínál széles, a receptalapú kötegelt termeléshez alkalmazkodó termékskálát. Ehhez olyan technológiákra van szükség, mint a nagy sebességű, nagy felbontású többhurkos szabályozásvezérlés, a nagy sebességű adatfeldolgozás és tárolás, valamint a zökkenőmentes képalapú minőségellenőrzés.

Elsődleges

Gyorsaság

A legnagyobb kihívás itt a gyorsaság. De fontos még

 • a termék kötegméretétől való függetlenség
 • a gépek könnyű tisztíthatósága és kezelhetősége
 • a higiéniai előírások betartása.
Az Omron elsődleges csomagolási megoldásai elsődleges csomagolóberendezéseinek mind a gyorsaságát, mind a rugalmasságát megnövelik – köszönhetően új, csúcstechnológiás vezérlőnknek, ami a legújabb valós idejű Ethernet fieldbus technológiát, az EtherCAT-et egyesíti „Egyetlen szoftverkörnyezet” elvünkkel.

Ez az egyedi kombináció lehetővé teszi, hogy hagyományos mechanikus rendszereit felváltsa a kiemelkedően sokoldalú Delta-robot és képfeldolgozó rendszerekkel.

Másodlagos

Rugalmasság

A legfontosabb kihívások ezen a területen:

 • az elsődleges csomagolás termelési sebességének való megfelelés
 • az önálló és a többszörös csomagolás sértetlenségének biztosítása
 • az elsődleges és másodlagos csomagokat szállító rendszer lineáris vezetőinek egyszerű átállíthatósága.

Az Omron megoldásaival több rugalmasságot építhet gépeibe. Kínálatunkban a legújabb robottechnikai és képfeldolgozó rendszerek segítik például olyan dobozolórobotok létrehozását, amelyek egyszerre 12 termék felvételére és betöltésére képesek, egy-, két- vagy háromrétegű csomagminta használatával.

Ilyen gépek mellett a sebesség növelésének kérdése a műveletenként felvett termékek számának növelésére egyszerűsödik.

Végső

Robusztusság

A fő kihívás itt annak biztosítása, hogy a rendszer megbízhatóan kezelje a folyamatos, magas ciklusfrekvenciával érkező, nagy terheket.

Az Omron megoldásainak részét képezik a kiemelkedően robusztus elektromechanikus lineáris tengelyek. A teljes felszereltségű kezelőmodulokat telepítésre kész, különböző hajtásváltozatokkal és fordító/markoló modulokkal rendelkező lineáris modulok egészítik ki.

Az elektronikus működtetőelemek bármilyen kombinációban való alkalmazási lehetősége tovább növeli a rendszerek költséghatékony alkalmazásokhoz szükséges sokoldalúságát.

Példák automatizálási megoldásainkra

hffs-mcs-08 420x300 sol

Vízszintes formázó-töltő-záró (HFFS) gép

Egy HFFS gépben a rugalmas hálót, illetve fóliát letekerik, kialakítják a csomagokat, majd két oldalon, és esetleg az alján is lezárják. Miután függőlegesen megtöltik a termékkel, a felső rész lezárásával elkészül a csomag. Mielőtt az utolsó zárást megcsinálják, egy kiöntőt helyezhetnek el benne. Mindeközben a rugalmas csomagolóanyag vízszintesen mozog, de a csomagok függőlegesen helyezkednek el. Az alábbi képen egy közvetett működésű, kényszerpályával hajtott gép látható. Folyamatos működésű gépek is vannak, amelyeknél a 4-6. szakaszokat gyakran egy karusszelbe építik be.

Bővebben
cardboard sleeve cartoner machine image 420x300 sol

Kartondobozos csomagológép

A rendszer egy forgó adagoló segítségével kiveszi a kartonpapírt a tárolóból, és egy szállítószalag segítségével a felszedő és elhelyező rendszerhez szállítja azt. Az árukat két, egymástól függetlenül működő robot szedi fel és helyezi rá a kartonlapokra.

Bővebben
mcs palletiser 420x300px sol

Raklapcsomagoló robot

A raklapcsomagoló állványos robot lineáris, Cartesius-féle (XYZ), koordinátarendszerű robot tárgyfelszedő és -elhelyező alkalmazásokhoz. A tengelyek együttesen lineárisan csúsznak, nem pedig forognak, mint egy robotkar esetében.

Bővebben
13 robotic infeed machine image 420x300 sol

Kameravezérelt robotizált mérőcella vagy szortírozó rakodó

A gép egy két, párhuzamosan haladó adagolószalagon átívelő keretre szerelt robotból áll. Az egyik szállítószalag a termékeket, a másik pedig a kartonokat adagolja. A robot felveszi a szállítószalagon véletlenszerűen haladó termékeket, és elhelyezi azokat a mozgó kartonokban. A mozgó termékek pillanatnyi helyzetét a rögzített kamera képét felhasználó képalkotó rendszer számítja ki. Eközben a rendszer a regisztrációs szenzor segítségével követi a kartonok pozícióját. A rendszer így mindkét szállítószalagot nyomon követi, ami lehetővé teszi, hogy a robot termékeket helyezzen át az egyik mozgó szalagról a másikra.

Bővebben
shrink sleever machine image 420x300 sol

Nagy teljesítményű lineáris zsugorfóliás címkéző

A zsugorfóliás címkéket a rendszer egy tekercsről kapja, folytonos háló formájában, a címkézetlen palackokat egy behordószalag továbbítja, és egy forgó tápcsiga méri le. Amikor a palackok bekerülnek a címkézőbe, és elhaladnak egy kapcsolócella mellett, a rendszer kinyitja a háló formátumú címkéket, és egy henger cső formájúra alakítja azokat, adagolja, majd precízen méretre vágja, nyomtatott grafikával pontosan regisztrálja, és a palackra helyezi, amelyet továbbít a gőzcsatornába.

Bővebben

Ügyfeleink ajánlásával

martini packaging sol

A Martini élelmiszeripari gépgyártóvállalat az OMRON technológiájának alkalmazásával tökéletesíti a tésztacsomagolást

Az olaszországi székhelyű Martini Srl vállalat nagy pontosságú mérlegeket és csomagológépeket gyárt az élelmiszeripar számára. Az új MCRS-VD csomagolórendszer percenként akár 180 csomag tészta csomagolását teszi lehetővé. A megoldás központi elemét egy OMRON NX701 1600 típusú egyetemes gépvezérlő alkotja. A vezérlő kezeli az MCRS-VD mozgását. Az OMRON NX-TC Perfect Sealing technológiája lehetővé teszi a végfelhasználó számára, hogy javítsa a hőmérséklet-szabályozás stabilitását, és csökkentse a csomagolófóliák használatával járó költségeket.

Bővebben
diva-international fcard sol

Önjáró mobilrobotok egyszerűsítik a vállalaton belüli logisztikát a Diva International vállalatnál

A nagyvállalatok egyre inkább a robotika felé fordulnak a gyárakon és raktárakon belüli manuális folyamatok észszerűsítése érdekében. Erre példa az olaszországi umbriai székhelyű Diva International. A Diva a nedves törlőkendőket gyártó létesítmény és raklapcsomagoló sziget közötti szállítását kívánták átformálni ugyanazon a raktáron belül. A vállalat a létesítménykezelő szolgáltatója, az FM Vision révén új, automatizált rendszert dolgozott ki, amely öt OMRON önjáró mobilrobotot, valamint az OMRON Sysmac NJ gépvezérlőjét foglalja magában. Ez biztonságosabb, hatékonyabb és rugalmasabb folyamatot eredményezett.

Bővebben

Tanulmányok és technológiai cikkek

nx sysmac 420 300 sol

Integrált munkabiztonsági megoldások

Mind az ipari automatizálási folyamatok, mind pedig a vezérelt berendezések egyre dinamikusabbakká válnak. Ebből adódóan elengedhetetlenné vált a termelőképesség, rugalmasság, ergonómia és munkabiztonság növelése. Tanulmányunkból megtudhatja, hogyan teszik lehetővé az Omron Sysmac munkabiztonsági megoldásai, hogy minden helyzetben minden biztonsági elvárásnak megfeleljen.

Bővebben

Applications

Mi a véleményünk

data integration 420x300 sol

Maximise your potential with data integration

How close is ‘Industry 4.0’ to being a reality? A futuristic, completely-connected industrial world is already taking shape, and data integration is a key enabler. Collecting and storing production data also offers many other rewards – from measuring OEE (Overall Equipment Effectiveness) to helping OEMs meet increasing legal requirements for reporting. Dan Rossek takes a deeper look into the challenges and benefits of data integration in ‘From shop floor to top floor’.

Bővebben
serialisation 420x300 sol

Nyomonkövethetőség a szerializálás révén

A jobb nyomonkövethetőség igénye – csökkententi a hamisítást és javítani a fogyasztói tájékozódást – növekvő kihívást jelent a gyártók számára. Hogyan segíthet a szerializálás? A „Nyomonkövethetőség szerializáláson keresztül” című írásában Dan Rossek a szerializálás aktuális jelentésére fókuszál, és bemutatja, hogy a rugalmas réteg megoldás miért jobb, mint a látszólag egyszerűbb közvetlen megoldás.

Bővebben
eu machine scketch 420x300 sol

Kihívások a gépgyártás terén

Az alacsony bérezésű gazdaságok a gépgyártási ágazatban történő fellendülése következtében a gépgyártók gyakran úgy érzik, hogy az olcsó import termkékek fenyegetésének árnyékában dolgoznak. A cikksorozat első cikkében Robert Brooks bemutatja számunkra azokat az elengedhetetlen jellemzőket, amelyeknek köszönhetően az angol gépgyártók az élvonalban tudnak maradni, és amellyel a terméknél nagyobb értéknövekedést lehet elérni.

Bővebben