Az Omron világszinten az első öt legnagyobb napelemes inverter forgalmazója között van | Omron, Magyarország

Bejelentkezés

Please use more than 6 characters. Forgot your password? Click here to reset.

Jelszó módosítása

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Az Omron világszinten az első öt legnagyobb napelemes inverter forgalmazója között van

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Az Omron világszinten az első öt legnagyobb napelemes inverter forgalmazója között van

2015. végén a világhírű IHS Research gazdasági elemző és piackutató csoport az Omront globálisan a napelemes inverterek területén az iparág öt legnagyobb értékesítője közé sorolta.

  • Több mint 5 GW telepített kapacitás világszerte
  • Több mint 1 millió eladott inverter
  • Az AICOT (Anti Islanding Control Technology) technológiánkkal, vezető innovációs gyártónak számítunk a napelemes inverterek iparágában

A globális napenergia piaci értékesítéseket a japán eladások vezetik

Teljesen elkötelezettek vagyunk a napelemes üzletágban és Japánban, ahol a folyamatosan gyors fejlődést mutat a lakossági napenergia szektor. Megszilárdítottuk vezető pozíciónkat, és kihasználtuk ezt a sikert a nemzetközi piacaink kibővítéséhez, Olaszországra és Spanyolországra összpontosítva, továbbá a feltörekvő napenergia piacokra, úgy mint Ukrajna, Törökország, Libanon és Dél-Afrika.

A japán napenergia piacon szerzett sokrétű tapasztalataink alapján elmondható, hogy nagyon szilárd alapja és hátterünk van az európai és az új feltörekvő piacokon való terjeszkedésnek. Ennek oka, hogy a japán kormány mindig nagyon szigorú előírásokat állított fel a lakossági napenergiával kapcsolatban, és ahhoz, hogy ezeknek a követelményeknek meg tudjunk felelni, sok innovatív technológiát kellett kifejlesztenünk.

Sikeresen megvalósított – a sziget üzem adottságaiból származó – kedvezőtlen működés elkerülése

Remek példa a fejlesztésre az ún. AICOT - sziget üzemet „elkerülő” - technológiánk, ahol is a távvezeték sérülése esetén a napenergia-rendszer továbbra is folyamatosan energiát termel a hálózat felé, megnehezítve vagy akár életveszélyessé téve a sérült vezetékszakasz helyreállítását.

aicot logo

Vezeték sérülés esetén a szigetüzemből adódóan a karbantartást végző dolgozók is veszélyeztettek és az elektromos vezetékek is további sérüléseket szenvedhetnek, amennyiben nem történik meg az inverterek elszigetelése. Ezért feltétlenül szükséges az áramkimaradások gyors érzékelése az inverter azonnali leválasztásához.

Az AICOT (Anti Islanding Control Technology) legfontosabb újítása, hogy áramszünetet esetén a feszültség változás figyelése helyett a frekvencia változáson keresztül érzékeli a megtápláló vezetékes hálózat sérülését. A teljes AICOT rendszer képes felismerni a vezeték hibáját, kevesebb mint 0,2 másodperc alatt és lekapcsolja az invertert kevesebb mint 5 másodperc alatt, a távvezeték hálózat típusának megfelelő protokol szerint. Ezen magas műszaki teljesítmény tette az AICOT technológiát a hivatalos japán szabvány alapjává és vált Japánban a napelemes inverterek hálózati kapcsolatainak kialakításánál az AICOT  a JET (Japan Electrical Safety & Environment Technology Laboratories) minősítések kötelező alap követelményévé.

Számos különböző ágazatban érhető el

Természetessen az AICOT technológia - a napenergia felhasználók számára - nem csak a lakossági, hanem az az ipari automatizálási területen is rendelkezésre áll, számos különböző ágazatban.

Az AICOT technológia kifejlesztéséhez és az előzetes vizsgálatok lefuttatásához a mérnökeink szimulációs környezetet használtak, csökkentve ezzel azt az időt, amit a végső integrációra és a tesztek valós környezetben való elvégzésére kellett volna fordítani, ahol is a szigetüzem feltételeit nehezen vagy nem biztonságosan lehet megvalósítani.

"Az AICOT technológiának köszönhetően az Omron KP100L típusú napelemes invertere (tcm:395-30673) kompatibilis a nemzetközi az IEC 62116 szabvánnyal, amely a szigetüzem megelőzésének vizsgálati eljárásait határozza meg és az NRS-097-2-1 tanúsítványnak mindenképpen követelménye. Ez a tanúsítvány Dél-Afrikában mindenképpen feltétele az értékesítésnek, melyet a kiváló technológiának köszönhetően egyszerűen sikerült megszerezni”, mondta Eleonora Denna aki Product Marketing Manager az Omron Environment Solution (Környezetvédelmi Megoldások) részlegén. „A napelemes energia-termelő rendszerek piaca egy nagymértékben erősödő terület, ezért a legmodernebb ide kapcsolódó technológiák fejlesztése és a távvezeték hálózat biztonsági követelményeinek kihasználása egy igazán jövedelmező stratégiának bizonyul."

image kp100l on white prod

Megjegyzés: az AICOT technológiát alkalmaznak OTA városában.

Japánban OTA városban – sok lakossági napelemes rendszer helyezkedik el egymáshoz közel, melyek szinte minden háztetőn megtalálhatóak. Ezekben a berendezésekben Omron napelemes inverterek vannak telepítve, amelyek tartalmazzák az AICOT technológiát. Ez a technológia teszi lehetővé a szigetüzem elkerülését a megfelelő távvezeték szakadás érzékelés segítségével és így biztosítja a napenergiát hasznosító berendezés biztonságos működését.

ota city sol
Kövesse az Omron Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon