A közös tervezési platformra épülő FA eszközök második hulláma | Omron, Magyarország

Bejelentkezés

Please use more than 6 characters. Forgot your password? Click here to reset.

Jelszó módosítása

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: A közös tervezési platformra épülő FA eszközök második hulláma

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

A közös tervezési platformra épülő FA eszközök második hulláma

Október elején több új terméket is bemutatunk, köztük kapcsolóüzemű tápegységeket, biztonsági reléaljzatokat, nyomógombos kapcsolókat, teljesítményfelügyeleti eszközöket és gépautomatizálási vezérlőket, mint a gyárautomatizálási (FA) vezérlőeszközök második hullámát, melyek közös tervezési platformra épülnek, az egységesített termékspecifikációk érdekében.

Termékek széles skálájára támaszkodva folyamatosan azért az innovációért dolgoztunk, hogy olyan vezérlőszekrényeket hozzunk létre, melyek magukban foglalják és vezérlik az FA eszközöket a gyártás első vonalában.

Egységesítettük az FA eszközök méretét és kialakítását, 2016 áprilisában pedig olyan termékeket mutattunk be, melyek a vállalat szabadalmaztatott „Push-in plus” bekötési technológiájával készültek, válaszolva a globalizáció jelentette kihívásokra, melyek kis méretet, helytakarékosságot és gyors elkészülést várnak el az FA eszközöktől és vezérlőszekrényektől. Azóta már több mint 3000 globális vállalat állította munkába ezeket a gyártási folyamatok első vonalában. A visszajelzések igen pozitívak voltak.

Az egységes tervezési platformra épülő FA eszközök elterjedésének nagyszerű hatása lesz a kombinálhatóságra, az eszközök széles skálája miatt. Célunk ügyfeleink vezérlőszekrényeinek továbbfejlesztése. Mivel a komponensmagasság eltérő lehet az olyan tényezők alapján, mitn a teljesítmény és a hőelvezetés, a vezérlőszekrényekkel kapcsolatos termékeinket három fő csoportra osztottuk, attól függően, hogy hol helyezkednek el (sor) a vezérlőszekrényen belül: I/O, Vezérlés és Áramellátás. Minden kategórián belül egy sor optimalizálási szabályt fogalmaztunk meg, hogy csökkentsük a holtteret, a kábelcsatornák közti távolság pedig optimálisabb legyen. Az új S8VK-S (nagy kapacitású modellek) készülékek az Omron első powerline kategóriás termékei, de semmiképpen sem az utolsók.

A közös platformot eddig egészen pontosan az A22N-P/A30N-P nyomógombos kapcsolók, az M22N-P állapotjelzők és a KM-N3 teljesítményfelügyeleti eszközök esetén alkalmaztuk, melyek mind a vezérlőszekrények elejére szerelhető FA eszközök. Ide tartoznak még a biztonsági alkalmazáshoz tervezett, kényszerműködtetéses érintkezőkkel ellátott relékhez való P7SA-PU reléaljzatok és a mozgásvezérlésre szolgáló NX1P gépautomatizálási vezérlők. Mindemellett a világ legkisebb osztályú kapcsolóüzemű tápegységei közé tartozó S8VK-S 240 W-os és 480 W-os típusok is a közös platformon alapszanak.

Új termékek és fő jellemzőik

A világ legkisebb osztályú (*) kapcsolóüzemű tápegység-sorozata: S8VK-S (nagy kapacitású modellek)

Az S8VK-S kapcsolóüzemű tápegység kompakt méretű házzal rendelkezik, ami 50%-kal kevesebb helyet foglal, mint a korábbi 480-W modellek. Mindez az egyedi technológiáinknak köszönhetően lehetséges.

A nagy kapacitású S8VK-S modellek szorosan egymás melletti felszerelést tesznek lehetővé, DIN-sínek segítségével, az alapterület-felhasználás mérséklése érdekében, ami segít csökkenteni a vezérlőszekrények méretét.

Mindemellett tanúsítási szabványok széles skálájának felel meg, és sokféle környezetben biztosít stabil működést, nagyobb környezeti ellenálló-képesség és -40-től +70 °C-ig terjedő, széles tartományú üzemi hőmérséklet jellemzi.

* Az Omron 2016 szeptemberi felmérése alapján.

Jellemzők:

 • Teljesítménytartomány: 240 W, 480 W
 • Power Boost teljesítménynövelő funkció 150%-ig (240 és 480 W)
 • Kisfeszültségű érzékelési kimenet (csak a 240 és 480 W változatok esetében)

combi s8vk-s24024-s48024 200x200 sol

Push-in plus technológiás relésorozatok: (kényszerműködtetéses érintkezőkkel ellátott relékhez való aljzatok)

A G7SA kényszerműködtetéses érintkezőkkel ellátott relékhez való aljazatok (P7SA-PU, 4 pólusú és 6 pólusú) is csatlakoztak a 2016 áprilisában bemutatott, Push-in plus technológiás relésorozathoz. A Push-in technológiát alkalmazó kényszerműködtetéses érintkezőkkel ellátott reléaljzatok egységesítik a teljes vezérlőszekrény bekötési módszerét. Emellett kevesebb bekötési munkát igényel, ha olyan biztonsági vezérlőkkel együtt használják, melyek szintén rendelkeznek Push-in terminállal.

Ráadásul a hatpólusú aljzatok keskenyebbek, mit a korábbi csavaros típusú aljzatok (az iparág legkeskenyebb kialakítása*), ezzel is csökkentve a vezérlőszekrények méretet.

Rövidsínek kaphatók, melyek lehetővé teszik az érintkező terminálok közötti keresztvezetékezést egy aljzaton belül. Ez további munkát spórol meg.

* Az Omron 2016 júliusi felmérése alapján.

Sorozat:

P7SA-PU (kényszerműködtetéses érintkezőkkel ellátott G7SA relékhez való reléaljzatok)

Jellemzők:

 • Kényszerműködtetéses érintkezőkkel ellátott relék (EN 50205 A osztály, VDE-tanúsítvánnyal)
 • Négy- és hatpólusú relék is elérhetők
 • Megerősített szigetelés a bemenetek és kimenetek között/Megerősített szigetelés néhány eltérő polaritású pólus között.

combi p7sa-10f-14f 200x200 sol

Push-in plus technológiás nyomógombos kapcsolók és állapotjelzők: A22N-P/A30N-P/M22N-P

Az A22N-P, az A30N-P és az M22N-P termékek Push-in plus technológiát alkalmazó nyomógombos kapcsolók és állapotjelzők, 22 mm és 30 mm átmérőjű rögzítőfuratokkal. Szabadalmaztatott technológiáink drasztikus mértékben, 20 és 30% között csökkentik a mélységet és a méreteket a korábbi modellekhez viszonyítva. A világítóegységek házának hosszát nehéz volt lerövidíteni, de méretüket a kapcsolóblokkokhoz hasonlóan sikerült csökkenteni. * A 4-6 kapcsolóblokkos kialakítás esetében a korábbi méret 66,8 mm volt, ami most 55 mm-re csökkent.

A Push-in plus technológia a hátulról történő beszereléssel kombinálva szükségtelenné tette az oldaltér meglétét. Ez szintén helyet takarít meg, amit nehéz lett volna elérni a csavaros csatlakozós kapcsolóblokkok esetében. Mindezek mellett csökkenti a munkaigényességet és növeli a tervezés szabadságát.

Jellemzők:

 • Javított bekötési átláthatóság a megváltozott bekötési iránynak köszönhetően 
 • Kompakt kialakítás
 • A kapcsolóblokkok a könnyű szerelés érdekében tetszőleges irányban szerelhetők be.

combi a22 m22 200x200 sol

Globálisan alkalmazható (*3) teljesítményfigyelő sorozat: KM-N3

A KM-N3 a KM-N2 teljesítményfigyelők szekrényre építhető típusa, a szekrénybe történő beszereléshez.

Az általános célú CT-k (áramváltók) használata a teljesítményfigyelő sokféle gyártási helyszínen való használatra ad lehetőséget, csakúgy, mint a KM-N2. A széleskörű kialakítás egy- és háromfázisú, 4 kábeles teljesítményfigyelő egységeket tartalmaz, és kompatibilis a világban fellelhető tápegységekkel, miközben egy egységen belül akár négy áramkör mérését is elvégzi.

A teljesítményfigyelő emellett pontos mérésekre képes (IEC osztály: 0.5S), csökkenti a telepítéssel járó munkálatokat, köszönhetően a helytelen bekötések felismerésének, továbbá könnyen beállítható, nagy, könnyen olvasható, fehér és zöld LCD-karakterekkel kommunikáló kijelzője van, így a tervezéstől a munka elkezdéséig számtalan megoldást kínál.

* Néhány régióban VT szükséges. Az UL függőben.

Jellemzők:

 • Kompakt kivitel, több áramkör kezelésére képes (egy egységhez akár négy áramkör kapcsolható)
 • IEC 62053-22 0.5S pontossági osztály
 • Push-in plus technológia a kommunikáció sorkapcsainak gyors és egyszerű bekötéséhez

km-n3 200x200 sol

Gépautomatizálási vezérlő: NX1P

Az NX1P a belépő szintű Sysmac*1 vezérlő, mely EtherNet/IP és EtherCAT csatlakoztathatóságot, mozgásvezérlést és I/O-t kínál egyetlen kompakt csomagban, fejlett mozgásvezérlést és IoT-t kínálva a kis és közepes méretű gépeknek.

Az elektronikus CAM és az interpoláció lehetősége növeli a gép sebességét és pontosságát, ami javítja a termelékenységet és a minőséget. A beépített EtherCAT-porton és a felhasznált IO-Link master egységen keresztül gyűjtött adatok megoszthatók a gépek között, a beépített EtherNET-/IP-porton keresztül. Ez segít csökkenteni a gépek leállási idejét, növelve a termelékenységet.

Jellemzők:

 • LD utasítás végrehajtási ideje: 3,3 ns, programkapacitás: 1,5 MB
 • Beépített EtherNet/IP port, EtherCAT port, és SD memóriakártya interfész
 • Használt valódi tengelyek: maximum 8 tengely (beleértve a mozgásvezérlés maximális 4 tengelyét)
 • Csatlakoztatható NX egységek

combi nx1-24-40 200x200 sol

*1. Sysmac automatizáló rendszer:

Az Omron integrált automatizáló rendszerének célja, hogy teljes felügyeletet és irányítást nyújtson egy automatizált üzem felett, egyetlen szoftver segítségével. A programozás globális szabványokon alapszik, a globális nyílt hálózatok pedig lehetővé teszik egy globálisan egységesített rendszer létrehozását. A rendszer középpontjában a gépvezérlő sorozat áll, amely szinkronvezérlési lehetőséget kínál az összes gépi eszközre vonatkozóan, továbbá olyan speciális funkciókat, mint például a mozgásszabályozás, robottechnika és adatbázis-kapcsolat. Ez a multidiszciplináris megoldás lehetővé teszi a megoldási architektúra egyszerűsítését, a programozás csökkentését és a termelés optimalizálását.

A Sysmac az Omron Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye Japánban és más országokban. Az Omron a Sysmac név alatt gyárautomatizálási termékeket kínál.

Az EtherCAT® egy bejegyzett védjegy és szabadalmaztatott technológia, mely a németországi Beckhoff Automation GmbH tulajdona.

Az EtherNet/IP™ az ODVA védjegye.

Kövesse az Omron Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon