Új hozzáadott értéket biztosítunk | Omron, Magyarország

Bejelentkezés

Please use more than 6 characters. Forgot your password? Click here to reset.

Jelszó módosítása

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: Új hozzáadott értéket biztosítunk

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Új hozzáadott értéket biztosítunk

18 eltérő termékkategóriában körülbelül 600 különböző gyárautomatizálási eszközt vezettünk be.

Cégünk világszerte 300 ügyfél körében végzett piackutatást a vezérlőpanelek tervezése és gyártása során tapasztalt kihívásokra és szükségletekre összpontosítva. A kezdeményezést követően a gyárautomatizálási (FA) eszközök új választékát fejlesztettük ki egy közös platformon a vezérlőpanelek gyártói számára. Az összes eszköz rendelkezik a szükséges tanúsítványokkal, beleértve az UL, CE és CSA tanúsítványokat is.

A modern vezérlőpanelek tervezése és megépítése egyre összetettebb és időigényesebb lesz. A panelgyártóknak nem csak a nemzetközi és helyi szabályozásoknak kell megfelelniük, mert állandó nyomás nehezedik rájuk a piacra kerüléshez szükséges idővel és a költségek minimalizálásával kapcsolatban is. Ugyanakkor súlyos munkaerőhiánnyal néznek szembe, különösen a szakképzett munkaerő vonatkozásában. Mivel egyre több funkciót kell belepréselni a már így is szűkös konstrukciókba, egyre nő a vezérlőpanelekben használt eszközök száma. A tendencia pedig a méretek csökkentése vagy még több funkciónak a már meglévő panelekbe való besűrítése felé mutat.

Ha kisebb, szabványos komponensmagasságra térünk át a gyárautomatizálási (FA) vezérlőeszközök teljes családja esetében, az szabványosított kábelcsatorna- és komponenselhelyezést tesz lehetővé, ezáltal optimalizálva a helyigényt. Csökkenteni lehet a panelben lévő holt teret, ami egy régi modellel összevetve vízszintesen akár 50, függőlegesen pedig 20%-ot jelent. Vezérlőpanel építésekor szinte mindig a kábelezés emészti fel a legtöbb időt, és ez a legköltségesebb művelet is. Sok vezérlőkábelezésre van szükség a komponensek összekapcsolásához. A hagyományos csavaros csatlakozókhoz képest az új Push-In Plus technológia azt jelenti, hogy a kábelek stabilan a helyükön maradnak, és kisebb behelyezési erőre van szükség – a kábelezés még egyszerűbb, mint egy fülhallgató csatlakozójának beillesztése. Emellett ez a kevés erőfeszítést igénylő technológia csökkentheti a többszörös túlerőltetésből fakadó sérüléseket (RSI).

Weboldalunkon, egy online könyvtárban elérhetővé tesük az összes fő termék alkatrészadatait. Az ebben a könyvtárban lévő információkat közvetlenül lehet importálni a főbb paneltervezési szoftvercsomagokba, beleértve az Eplan és a későbbiekben a Zuken E3 szoftvereket is. Továbbá 2D-s és 3D-s CAD fájlokat is rendelkezésre bocsájtunk a legnépszerűbb formátumokban. Ez egyszerűbbé teszi a vezérlőpanelen belül lévő hely felhasználásának optimalizálását.

Ez év januárjától új szolgáltatást kínálunk: rendelkezésre állnak az optimalizált panelalkatrészek listái is. Ez a szolgáltatás különösen értékesnek bizonyul a kisebb panelgyártók körében, akiknek nincs elég erőforrásuk és létesítményük ahhoz, hogy házon belül végezzék el ezeket a feladatokat, amikor nagyon szorítja őket az idő.

Emellett az új FA eszközök bevezetésével párhuzamosan egy sürgősségi elosztóbázisokbók álló globális hálózat kerül kiépítésre 35 országban. Ezekben megnövelt mennyiségű és változatosabb összetételű készlet fog rendelkezésre állni az új és a már meglévő termékekből is.

A kompakt, panelen belüli komponenseink teljes új kínálatába a következők tartoznak: elektromechanikus és szilárdtestrelék, I/O relécsatlakozók, sorkapcsok, hőmérséklet-szabályozók, időrelék, mérő- és figyelőrelék, energiafelügyeleti egységek és (szünetmentes) tápegységek.

A példák közé tartozik:

Kapcsolóüzemű tápegységek

Az S8VK-S kapcsolóüzemű tápegység elviekben a világ legkisebb osztályú, globálisan alkalmazható tápegységsorozata. Kompakt kivitel jellemzi a korábbi termékekhez képest 36%-kal kisebb térfogattal, és szorosan egymás melletti felszerelést tesz lehetővé az alapterület-felhasználás mérséklése érdekében, ami segít csökkenteni a vezérlőpanelek méretét. Emellett tanúsítási szabványok széles skálájának felel meg, és sokféle környezetben biztosít stabil működést, nagyobb környezeti ellenálló-képesség és -40-től +70 °C-ig terjedő, széles tartományú üzemi hőmérséklet jellemzi.

s8vk-s prod

Energiafelügyeleti egységek

A KM-N2 energiafelügyeleti egységekből álló sorozat az összes energiafelügyeleti funkcióval rendelkezik, mely a panelen belüli telepítéshez szükséges. Az általános célú áramváltók (CT-k) használata sokféle gyártási helyszínen való használatra ad lehetőséget. A sorozat egy- és háromfázisú, 4 kábeles energiafelügyeleti egységeket tartalmaz, és kompatibilis a világban fellelhető tápegységekkel, miközben egy egységen belül akár négy áramkör mérését is elvégzi. Ez az energiafelügyeleti egység pontos mérésekre képes (IEC 0,5 S-es pontossági osztály), észleli a nem megfelelő kábelezést, és nagy, könnyen olvasható, fehér LCD karaktereket jelenít meg.

km-n2 prod

Időrelék

A H3DT vékony időrelékből álló sorozat a vezérlőpaneleken belülre történő beszerelésre lett tervezve. Vékony, 17,5 mm széles váza van, mely két relékimenettel rendelkezik, és ezzel csökkenti a vezérlőpanelek méretét. A H3DT energiafogyasztása akár 60%-kal is alacsonyabb lehet, mint a korábbi időreléké, és az egész vezérlőpanelre nézve csökkenti az egyenfeszültségű tápellátásra irányuló terhelést. A várható működési élettartam a korábbi modellek több mint háromszorosa.

h3dt prod

Mérő és figyelőrelék

Elviekben a K8DT az ipar első olyan mérő- és figyelőrelékből álló sorozata, mely tranzisztoros kimenetekkel rendelkezik. A sorozat kilenc modellt tartalmaz, köztük áramerősség-figyelő reléket, feszültségfigyelő reléket, fázissorrendet és fáziskiesést figyelő reléket (a fordított irányú üzemeltetés megelőzésére), hőmérséklet-figyelő reléket és konduktív szintszabályozókat (úszó nélküli kapcsolókat). Ezek az eszközök ideálisak motorvédelemre, a fűtőberendezésekben bekövetkező túlzott hőmérséklet-emelkedés kivédésére vagy a vízszint ellenőrzésére. A relékimenettel rendelkező relék mellett a tranzisztoros kimenettel rendelkező relék megbízhatóbbak, ha közvetlenül csatlakoznak számítógéphez vagy PLC-hez.

k8ak-as prod

Szilárdtestrelék

Az egyfázisú fűtőberendezésekhez készült G3PJ szilárdtestrelékből (SSR) álló sorozat vékony vázzal és 22,5 mm széles DIN-sínes rögzítéssel rendelkezik. Körülbelül 50%-kal véknyabb a korábbi Omron reléknél. Ez a kevés hőt termelő SSR 25 A áramot bír el még akkor is, ha a három SSR egymáshoz közel van felszerelve, ezért segít a helytakarékosságban és a vezérlőpanelek méretének csökkentésében.

A G3PJ sorozat megfelel a biztonsági szabványoknak, mint például a megerősített szigetelésre vonatkozó szabványnak, ami segít csökkenteni az időt, amikor tanúsítványt kell szerezni a vezérlőpanelekhez vagy amikor módosulnak a komponensek.

g3pj prod

Könnyen használható relésorozat

A nagy reléválaszték mellett az Omron Push-In Plus technológiával ellátott, könnyen használható relésorozatot bocsát rendelkezésre. A sorozat összes reléjének alapfelszereltsége a kioldókar, mely könnyű relézárást és kioldást biztosít. Mivel a tetejével és az aljával felfelé nézve is be lehet szerelni, rugalmas, hatékony kábelezést tesz lehetővé a paneleken belül. Emellett számos olyan tartozékot kínálunk, melyek kényelmesebbé teszik az I/O termékeket.

A sorozat elemei:

  • PYF-PU (aljzatok MY relékhez)
  • P2RF-PU (aljzatok G2R-S relékhez)
  • G2RV-SR/G3RV-SR (vékony I/O relék)
  • G70V (I/O relécsatlakozók)

g2rv relays prod

Hőmérséklet-szabályozók

2011 decembere óta az E5xxC digitális hőmérséklet-szabályozókból álló sorozat kedvező fogadtatásban részesült a jó teljesítményének, könnyen olvasható paneljeinek és könnyű használatának köszönhetően. Most bevezetésre került a Push-In Plus technológiával rendelkező E5xxC-B, ami segít csökkenteni a kábelezéshez szükséges idő és munka mennyiségét, mivel szerszámok nélkül teszi lehetővé a kábelek behelyezését.

e5 c pressimage blanc prod

DIN-sínes sorkapcsok

Az XW5T/XW5G DIN-sínes sorkapcsok Push-In Plus technológiát használnak. A 3,5 mm-es minimális szélesség kevesebb kábelezési munkát és kisebb telepítési helyet jelent. A „nagy” áramerősségek és a csavarkábelezési igények kielégítése miatt az Omron csavaros DIN-sínes sorkapcsokat is bevezet.

xw5t xw5g din rail terminal blocks prod
Kövesse az Omron Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon