A hőmérséklet-szabályozók új generációja kihasználja a mesterséges intelligencia korának előnyeit | OMRON, Magyarország

Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: A hőmérséklet-szabályozók új generációja kihasználja a mesterséges intelligencia korának előnyeit

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

A hőmérséklet-szabályozók új generációja kihasználja a mesterséges intelligencia korának előnyeit

Bemutatjuk az E5_D sorozatot, a sikeres E5_C platformra épülő hőmérséklet-szabályozók új generációját. Optimális és automatikus hőmérséklet-szabályozásra tervezték őket, emberi beavatkozás nélkül.

Felhasználóbarát jellemzőinek, nagy pontosságának és megbízható vezérlésének köszönhetően az E5_C sorozat az elmúlt öt évben új mércét állított fel a hőmérséklet-szabályozók piacán. A szintén az E5_C alapjaira épülő új E5_D sorozatot optimális és automatikus hőmérséklet-szabályozásra tervezték, emberi beavatkozás nélkül. Mostantól minden olyan módosítás, melyet eddig szakemberek végeztek, automatikussá válik a mesterséges intelligenciának (M.I.) köszönhetően. Az E5_D az E5_C platformjára épül, így alapvető jellemzői változatlanok maradtak (50 msec-os vezérlési időtartam, univerzális bemeneti mérések, Pt100 lineáris hőelemek stb.), de felépítésének köszönhetően karbantartása még könnyebbé vált.

Adaptív vezérlőalgoritmus

A hagyományos hőmérséklet-szabályozók esetén hosszú időbe telik meghatározni az elsődleges indítási PID beállításokat, ráadásul több éves tapasztalat nélkül az optimális beállítások elvégzése is komoly kihívást jelent. Ezért fejlesztette ki az Omron az E5_D sorozatot „adaptív vezérlőtechnológiával”. Ez automatikusan felismeri a vezérelt folyamat változásait, és hozzájuk igazítja a PID beállításokat. Ez tökéletesen finomhangolt PID algoritmust és ultra nagy stabilitású hőmérséklet-szabályozást eredményez.

causes temperature variations production lines e5 d sol
A hőmérséklet-ingadozások okai a gyártósorokon

Tökéletes lezárásihőmérséklet-szabályozás a csomagológépeknél

A hagyományos lezárógépeknél a hőmérséklet-érzékelők gyakran túl messze esnek a melegítőrúd lezárófelületétől. Emiatt különbség adódhat a lezárófelület hőmérséklete és a beállított hőmérséklet között. Ez a hőmérséklet-különbség lezárási hibákat okoz, melyek tovább súlyosbodnak nagyobb csomagolási sebesség és vékonyabb csomagolóanyagok esetén.

Az E5_D sorozat a következő módon orvosolja ezt a problémát:

  • a gyorsabb érzékelésre képes, különleges hőmérséklet-érzékelők közelebb helyezkednek el a lezárófelülethez
  • az E5_D különleges, beépített algoritmusokat alkalmaz (automatikus szűrőbeállítási funkció), melyeket kimondottan a hőmérséklet-ingadozások kizárására terveztek. Ez a csomagolások jobb lezárási minőségét eredményezi.

Az új algoritmus minimalizálja a fröccsöntőgépek hőmérséklet-ingadozásait

A vízhűtéses fröccsöntőgépeknél a sebesség emelése gyakran hőmérséklet-ingadozáshoz vezet az anyagösszetétel, a hűtővíz és hasonló tényezők függvényében. Emberi kezelő esetén ilyenkor folyamatosan szelepbeállításokat kell végezni a minőség stabilizálása érdekében. Így azonban nem könnyű nagy sebességű gyártást elérni a minőség fenntartása mellett. Az E5D erre is megoldást kínál. A vízhűtés kimenetét beállító funkció minimálisra csökkenti a hőmérséklet-ingadozásokat, és megnöveli a gyártási kapacitást, mindezt a minőség megőrzésével.

Jellemzők

  • Két méretben érhető el: E5CD (48×48 mm) és E5ED (48×96 mm)
  • Mindkettő képes a különböző érzékelőkből származó jeltípusok széles skálájának a mérésére (12 különböző típusú hőelem, Pt100/jPt100 és különböző áramerősségű/feszültségű lineáris jelek).
  • Vezérlőkimenet-típusok típustól függően: 5 A/250 Vca relékimenet és feszültségkimenet (12 Vcc a külső SSR meghajtásához). 
  • Az E5_C sorozathoz hasonlóan elérhetők további funkcionalitás nélküli alapmodellek, valamint fejlettebb modellek is olyan funkciókkal, mint eseménykimenet, RS485 soros kommunikáció és fűtőkifűtés.
  • Tápegységek: 100–240 VCA vagy 24 VAC/DC.

Kövesse az OMRON Industrial Automation céget a LinkedIn oldalon